Nick Wisse, Cat 4
Nick Wisse, Cat 4 Foto: Mullaert

Zeeuwse renners sterk aanwezig op districtskampioenschap

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KAPELLE - In het Brabantse Chaam werd vrijdag de 27e in koninklijke sferen het districtskampioenschap verreden. Hierbij konden punten worden verdiend voor de plaatsing voor het NK wielrennen. Hierdoor waren alle renners extra gemotiveerd om goed te presteren.

Al voordat het parcours gereed was waren de eerste renners al present. Hun ouders sloegen kamp op bij de start finish en nadat het parcours was vrijgegeven werd er in een uitgelaten sfeer het parcours verkend. De renners reden gezamenlijk over het selectieve straten parcours door woonwijken en winkelstraat. Met scherpe bochten en smalle straten betekende dit een wedstrijd waar niet alleen spierkracht maar ook lef een stuurmanskunst de doorslag kon geven.

In cat 1 ging Fleur Paaimans van start. Na een aantal jaren de kunst van haar broer Teun te hebben afgekeken reed zij haar eerste KNWU wedstrijd. In de achterhoede reed zij heel de wedstrijd uit en finishte als 3e meisje en werd hiermee ook 2e van het district. In cat 2 een grote groep zeeuwen aan de start. Sven Wisse, Mats Slabbekoorn, Senna Klaasse, Florian Doens, Lotte de Grave en Elena van der Veken reden hier hun ronden. Sven en Elena reden steeds voorin de wedstrijd mee en Mats en Florian volgden op korte afstand. Half koers kwam Senna ten val en hield hier een paar flinke schaafwonden aan over, maar kon daarna nog wel finishen. In de laatste ronde kon Elena mee met een laatste demarrage van de koplopers en werd 1e meisje van het district, Sven werd 3e jongen van het district. Florian werd 5e Mats 6e en Lotte 10e. In Cat 3 gingen Megan Arens, Maike Tazelaar en Sam Mullaert van start. Met een grote groep renners die allen erg aan elkaar gewaagd waren werden de ronden in hoog tempo verreden waarbij Sam en Maike steeds voorin het peloton zaten. Sam ging op kop de laatste ronde in. In de laatste meters naar de finish kwam Maik nog langszij en won de wedstrijd en zorgden ze voor een 1e en 2e plaats in de wedstrijd en van het District. Megan kwam in de laatste ronden ingesloten te zitten en kwam op een 9e plaats binnen. Ook een Cat 4 een flinke club middelkampers. Nick Wisse kon vanuit de start mee met de NL kampioen en bleef er een aantal ronden bij. Daarachter reden Teun Paaimans en Dennis Polfliet het gat naar de koplopers dicht. Nick moest de NL kampioen laten geen en kwam in de groep met Teun en Dennis terecht. In de eindsprint van deze groep werd hij 1e en Teun 3e van het District. In een 3e groep reed Jens Slabbekoorn een eigen wedstrijd met een groep achtervolgers en reed naar een mooie 12e plek. Renzo Moretti, Senna Remijn, Phillip van de Kieboom, en Luca van der Veken gingen in Cat 5 ten strijde voor de NK punten. Al vroeg in de wedstrijd zaten Luca, Renzo en Senna in een ontsnapping. In de sprint voor werd Luca 1e Renzo 2e en Senna 3e van het district. In het achtervolgen de groep reed Phillip naar een mooie 13 plaats. In cat 6 een viertal zeeuwen aan de start. Bij de jongens werd Firn Arens 3e van het district en Mees de Vos 4e. Bij de meisjes was Britt de Grave 4e en Rosita Reijnhout 5e. In de laatste groep van Cat 6 werden Marijn Wiskerke en Pierre van de Kieboom nog luid aangemoedigd door een aantal jeugdrenners die inmiddels met hun ouders een terras langs het parcours hadden ingenomen. Marijn reed naar een mooie 12e plaats in de wedstrijd en Pierre kwam op een 16e plaats binnen. Alle zeeuwse jeugdrenners hebben zich goed laten zien en konden allen tevreden zijn met hun behaalde resultaten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief