Kapelle kansloos in thuiswedstrijd tegen RCS

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KAPELLE - Zaterdag 5 mei reisde misschien wel de best voetballende tegenstander uit de 3e klas A af sportpark 'Het Groene Woud' om het op te nemen tegen voetbalvereniging Kapelle. Een topper in deze competitie gezien de 3e positie vooraf voor de thuisclub, met als tegenstander RCS uit Souburg dat op de 2e plaats van ranglijst staat. Voor Kapelle van belang als 3e te eindigen en zo een periode over te nemen van de uiteindelijke kampioen. Dat laatste zal nog een behoorlijke opgave worden gezien de ruime nederlaag (1-5) die werd geleden, hierdoor zakten naar de 5e positie in de rangschikking. Kapelle kon niet beschikken over een 6-tal aan spelers, waardoor de breedte van de selectie op de proef werd gesteld.

In de openingsfase kon Kapelle nog aardig mee, met voorin spits Souliman Abali zorgden ze voor de nodige onrust achterin bij RCS. Aan de overzijde ook het gevaar via Marlo Janisse die zijn eerste poging in het zijnet zag belandden. Al snel bleek het achterin spreekwoordelijk gatenkaas, in de 12e minuut een lage voorzet door Mervin Niemantsverdriet op de vrijstaande Marlo Janisse. Geen verdediger in zijn buurt waardoor hij de 0-1 binnen plaatste. Kapelle ook met mogelijkheden, een uitstekende dieptepass van Marco den Deurwaarder op Abali waarna zijn poging werd geblokt. Ook de individuele klasse van Reinier Goedemondt kort erna Abali in stelling bracht maar doelman Tim Blind op zijn weg vond, zijn tweede poging tot corner verwerkte. In de 19e minuut was het Yordi Nijland die de score verdubbelde, de vrije trap vanaf de linkerflank afgerond met succes. En zo zakte Kapelle af naar een matige wedstrijd waarin er veel fout ging, zonder de echte beleving een gelaten indruk maakte op de aanwezige toeschouwers. RCS wat de boventoon voerde en uitliep naar een 0-3 ruststand, Marlo Janisse met de voorzet op weer Nijland die helemaal ongedekt binnen mocht schieten.

Na rust een wat mindere fase van beide kanten, RCS drukte niet echt door waardoor Kapelle een ruimere nederlaag bespaard bleef. Dit wel in de lijn der verwachtingen lag, immers wil RCS de druk op koploper Yerseke verhogen en kan het doelsaldo parten gaan spelen in de titelrace. Een prima actie van Stefan van Neutigem met de kans op 0-4 werd overgeschoten van dichtbij. En dan valt deze alsnog doordat RCS zich herstelde van misschien wel de onderbreking, de warmte zal zeker geen goed hebben gedaan, zo niet van invloed zijn geweest. Was het de beste man van het veld die zijn 3e doelpunt van de middag maakte, hard en laag in de verre hoek. En dan zowaar een doelpunt voor de thuisclub, Marco den Deurwaarder met de vrije trap vanaf de linkerflank op Ruben de Jonge die fraai bij de 2e paal binnen kopte, 1-4. In de 79e minuut een moment waarvan elke liefhebber geniet, Yordi Nijland ter hoogte van de middellijn zag doelman Justin Meulpolder net buiten zijn strafschopgebied gepositioneerd en koos voor de lob. Deze verraste menig toeschouwer en belandde exact op de kruising terug in het speelveld, en dan is Marlo Janisse vaak als eerste bij de afvallende bal. Kapt doelman Meulpolder uit en schiet de 1-5 in de verre hoek binnen. Het slotakkoord kwam van de schoen van aanvoerder den Deurwaarder, zijn uithaal van zo'n 30 meter vol onderkant lat voor de voeten van Cas de Waard die de rebound over schoot. Aan Kapelle zijn laatste 3 wedstrijden te winnen, zo niet als 3e te eindigen. Tegenstanders, Zaamslag uit, de thuiswedstrijd tegen rivaal Yerseke en Vlissingen uit.