Projectkoor Walcheren 4Freedom in de Zeeuwse Concertzaal
Projectkoor Walcheren 4Freedom in de Zeeuwse Concertzaal Foto: Toon van Daalen

Projectkoor Walcheren 4Freedom sluit de Toujours week in Kapelle af

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KAPELLE - Met het optreden op het Bevrijdingsfestival is het projectkoor Walcheren 4Freedom enorm verrast door de grote belangstelling. In de bomvolle Jacobskerk kwam de prachtige mix van ballads en swingende rocknummers prima tot zijn recht.

Four Freedoms

Het concert stond in het teken van de vier fundamentele vrijheden van de mens.

President Roosevelt verwoordde ze in zijn State of the Union van 6 januari 1941: de Four Freedoms. De Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van geloof, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees.

Door de eeuwen heen heeft het verlangen naar vrijheid mensen in beweging gebracht. En ook in deze tijd blijkt dat vrijheid nog steeds niet overal vanzelfsprekend is. Jaarlijks worden de Roosevelt Four Freedoms Awards uitgereikt aan mensen die zich sterk maken voor de Four Freedoms, als signaal dat we moeten blijven strijden voor deze essentiële vrijheden. Om het jaar gebeurt dat in Middelburg, zo ook in 2018.

Projectkoor

Het projectkoor Walcheren 4Freedom is ontstaan uit deze gedachte. Dat vrijheid ons allen raakt en dagelijks bezighoudt. Maar vrijheid vraagt inzet, verantwoordelijkheid, waakzaamheid en strijd. Het projectkoor wil mensen uitdagen om mee te bouwen aan een betere en meer rechtvaardige wereld. Ruim 70 zangers en zangeressen zingen samen in een gevarieerd concertprogramma, geïnspireerd op de Four Freedoms. Met rocksongs van onder andere U2 en Bruce Springsteen en een aantal bekende meezingers, allen gebaseerd op samen werken aan een betere wereld.

De ambitie van het koor ligt echter niet alleen bij zingen. Er wordt ook echt werk gemaakt van de Four Freedoms. Projectkoor Walcheren 4Freedom is een project van Alle Kinderen Naar School. Met ieder concert dat gegeven wordt krijgen kansarme kinderen in Gambia een kans op zes jaar lang onderwijs. En onderwijs geeft in allerlei opzichten méér kans op vrijheid! Het bestuur van deze Stichting komt uit Kapelle.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer zien van dit bijzondere projectkoor? Kom dan naar ons laatste concert op 19 mei in de Grote Kerk Kapelle. We sluiten hiermee de Toujours week van Kapelle af.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen besteld worden via projectkoorwalcheren@gmail.com.

Houd ook onze website www.allekinderennaarschool.nl en Facebookpagina (Projectkoor Walcheren 4Freedom) in de gaten voor meer informatie.

Bent u geïnteresseerd in ons project in Gambia of wilt u Projectkoor Walcheren 4Freedom een warm hart toedragen met een sponsorbijdrage en daarmee kansarme kinderen een kans geven? Neem dan contact met ons op via projectkoorwalcheren@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief