Cryo cabine.
Cryo cabine.

Cryo oftewel kou is de nieuwe wellness

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

KAPELLE - Veel internationale celebrities, (top)sporters en BN'ers maken al jaren gebruik van cryotherapie. Door de komst van Cryo cabines is de weg voor iedereen open naar deze vorm van wellness. Nu ook in Zeeland, bij Body Shape salon in Kapelle. Maar wat is Cryo therapie eigenlijk en hoe is het ontstaan?

Van oudsher wordt kou gebruikt voor allerlei aandoeningen, betere prestaties en een goed functiepatroon van het lichaam. Dr, Yamaguchi maakte gebruik van cryo behandelingen waarbij de huid van reumatische patiënten kortstondig werd bevroren als pijnbestrijding.

Onderzoek
Tijdens zijn jarenlange onderzoek richtte hij zich op Whole body cryotherapie en kwam tot de ontdekking dat het een hele gunstige invloed heeft op het hele lichaam veel gunstiger zelfs dan dat van bijvoorbeeld een ijsbad. Uit het onderzoek kwam naar voren dat cryotherapie het lichaam ook veel invloed heeft op het bloedvatenstelsel, de energiebanen, het metabolisme (vetverbranding) en het zenuwstelsel.


Sessie
Tijdens een Cryotherapie sessie gaat u tot uw schouders in de cabine en wordt de bovenste huidlaag van het lichaam 2-3 minuten gekoeld tot -1 grC in een omgevingstemperatuur tot wel -160 grC. Het lichaam gaat op onderzoek en verrijkt het bloed met zuurstof, enzymen en voedingsstoffen. Als de sessie voorbij is reguleert het lichaam alle vitale processen, het lichaam wordt als het ware gereset.

Cryotherapie
Het gebruik van Cryotherapie wordt gebruikt voor chronische ontstekingen, pijnklachten, reumatische aandoeningen, fibromyalgie en allerlei huidaandoeningen. Maar het helpt ook bij sportherstel, blessures, afslanken, spataderen, versterkt het immuunsysteem en helpt bij stress, vermoeidheid en depressie.

Meer info
Voor meer informatie
of het plannen van een afspraak
kijk op:
www.bodyshapesalon.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief