Armin de Bat wordt bedolven onder de feestvreugde door zijn teamgenoten nadat hij het openingsdoelpunt heeft gemaakt. Foto: Marije Franje

Wij, zijn, kampioen, Wij Zijn Kampioen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Jazeker, de titel zegt al genoeg! De kampioenswedstrijd tussen Krabbendijke en SEOLTO is gewonnen door Krabbendijke. De koploper, die nog 3 punten nodig had om zich tot kampioen te kronen, won de wedstrijd met 2-0. Na een geweldig seizoen kan dan nu eindelijke de platte kar uit de schuur worden gehaald.

Het is al een poosje een drukke boel op het sportpark van Krabbendijke. Vele supporters hebben andere bezigheden aan de kant geschoven om deze kampioenswedstrijd te zien. Een geweldige sfeer hangt er rondom het veld. Spandoeken worden opgehangen, wat uit de hand gelopen knalerwten worden afgestoken en iedereen is in een goed humeur.

Tegen de klok van half 3 komen de spelers van beide teams het veld opgelopen. Onder luid gejuich van de supporters, brandende fakkels en een confettikanon komen de spelers breed lachend het veld op. Een zekere spanning hangt toch ook in de lucht. Kampioen worden in eigen huis is toch wel heel mooi! Maar dan moet het wel winnen. Ook de spelers van SEOLTO weten dat ze de koploper nog het kampioenschap kunnen onthouden door van ze te winnen.

Na het fluitsignaal is het meteen duidelijk waar Krabbendijke voor gaat: de volle winst! SEOLTO wordt goed onder druk gezet en komt in de beginfase nauwelijks aan voetballen toe. Al snel komen de eerste kansen voor de koploper. Armin de Bat schiet na ruim 10 minuten spelen de 1-0 tegen de touwen. Elco Jansen, met een goede actie over de rechterkant, stuurt in de 16 meter zijn directe tegenstander het bos in en legt de bal klaar voor Armin die geweldig binnenschiet.

De keeper van SEOLTO is niet altijd even zeker. Afstandsschoten niet in 1 keer klemvast. Ballen verkeerd inschatten waardoor een corner wordt weggegeven. Het zat hem niet altijd even mee.

Ongeveer 10 minuten voor het rustsignaal wordt Elco langs achter neergehaald. Krabbendijke krijgt een vrije trap en wie anders dan aanvoerder Danny Weber gat achter de bal staan. Hij schiet hem geweldig binnen in de rechterbovenhoek. Geen kans voor de keeper die gestrekt naar de bal duikt. Niet alleen in het veld, maar ook langs de kant wordt flink gejuicht. Met een stand van 2-0 de rust ingaan kan er toch weinig meer fout gaan!?

De tweede helft hoeft Krabbendijke niet echt meer te voetballen. SEOLTO probeert nog wel maar krijgt weinig kansen om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. De achterhoede heeft de wedstrijd goed onder controle en geeft weinig mogelijkheden weg. De aansluitingstreffer blijft dan ook uit en langzaam maar zeker verstrijkt te tijd.

Krabbendijke speelt de tweede helft vakkundig uit en weet zo steeds dichterbij de overwinning te komen. Het waren 2 verschillende helften maar na 90 minuten en wat blessuretijd vindt scheidsrechter Kadir Düzdüsen het genoeg en klinkt het langverwachte eindsignaal. Krabbendijke mag zich dan nu eindelijk kampioen noemen en het feest kan beginnen. Supporters komen het veld op om de spelers te feliciteren. De spelers en trainers worden gehuldigd en krijgen de schaal overhandigd.

Kampioen! Een geweldig seizoen achter de rug en nu aan de slag in de tweede klasse. Complimenten aan de spelers en staf! Maar ook de supporters die trouw bleven geloven in hun cluppie! Met elkaar zijn we kampioen geworden. Gefeliciteerd!