Foto: Addo Sprangers

Dronken automobilist ramt huis in Kapelle

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

KAPELLE - Een 46–jarige man uit de gemeente Reimerswaal is zaterdag in volle vaart tegen een huis aan de Wemeldingse Zandweg bij Kapelle gereden. De dronken automobilist was uit de bocht gevlogen. De bewoonster, die in haar tuin stond, kon de auto maar net ontwijken door in de sloot te springen.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de bewoonster van het huis aan de Wemeldingse Zandweg de schrik van haar leven toen de automobilist tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur verloor. De vrouw stond in de tuin en zag de auto recht op zich afkomen. Zij kon zich ternauwernood in veiligheid brengen door in een nabijgelegen sloot te springen.

De auto kwam tegen de gevel van haar woning tot stilstand. Door de klap is de zijmuur gescheurd.

Ooggetuige

Een ooggetuige zag hoe de auto vlak voor de bocht enkele andere auto's wilde inhalen, terug naar rechts moest en vervolgens van de weg raakte. Het was volgens de getuige een geluk bij een ongeluk dat er op dat moment geen fietsers op het fietspad reden.

Proces-verbaal

De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek bijna anderhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken (319 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich verantwoorden bij de officier van justitie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief