De ontlading na het behalen van het kampioenschap.FOTO F. VAN PAGEE
De ontlading na het behalen van het kampioenschap.FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Vlaggenschip Yerseke sleept kampioenschap binnen

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

YERSEKE - Zaterdag 27 mei volgde voor het vlaggenschip van Yerseke de tweede en laatste kans om het kampioenschap in de 3e klas A te bewerkstelligen. Ditmaal in de thuishaven tegen VCK uit Koudekerke, zij behaalden in de voorlaatste speelronde een periodetitel waardoor oefenmeester Thomas de Ridder een aantal spelers rust gaf. Een gelijkspel voor Yerseke benodigd, om daadwerkelijk RCS de nog enige concurrent in de titelrace uit het kielzog te varen en als 1e te finishen op sportpark 'Cleijn Moercken'. Voor hoofdcoach Harro Hazelaar nauwelijks zorgen en nagenoeg een complete selectie op enkelen na. Na een spectaculaire opkomst met het nodige vuurwerk met ook de Yerseke-pupillen hand in hand met de spelers, was het de beurt aan de pupil van de week Lamic Gebrehewit om het voorbeeld te geven. De bal achter doelman Marco Roks in het netje schieten in het vijandelijke doel.

De wedstrijd: Onder de leiding van scheidsrechter R.L.C.M. Labeur ontplofte de wedstrijd, al bleek meteen dat Yerseke gespannen was. De eerste harde knal van Arjen Dingemanse eindigde in het publiek voor de kantine waarna een serie aan te harde dieptepasses volgden. VCK zag het aan maar was duidelijk beter bij de les, in de 3e minuut door het hart van de verdediging duikt opeens Danny Joosse op met de doortocht naar doelman Colin Hout. Een puike reflex voorkwam een vroeg tegendoelpunt. Yerseke met ook kansen wel dreigend maar geen van deze benut, Ruben Pekaar met de versnelling met daaropvolgend de aangesneden voorzet op het hoofd van Arjen de Koeijer die deze over kopte. Ook voor Ruben Pekaar een prima mogelijkheid de score te openen, Arjen de Koeijer met de punt van de voet tussen een breedtepass achterin bij VCK tot bij Pekaar met veel vrijheid, zijn uithaal eveneens over geschoten. VCK bleef voetballend vrij eenvoudig overeind onder luid getoeter van de vrachtwagenrit voor gehandicapten langs het hoofdveld. Tot tweemaal toe uitverdedigd door het midden waar VCK ook slordig mee omging, de schoten van afstand over het Yerseke-doel. En dan in de 32e minuut een hoge bal waar linkback Mark Goeman zijn hand te hoog opsteekt in het duel met ook nog eens de bal tegen deze, Labeur wees onberispelijk naar de stip waarna aanvoerder Dig Besuijen feilloos de penalty benutte (0-1). Een doemscenario stak de kop op onder enkelen van de Yerseke-supporters, 'zinkt het schip voor de thuishaven?'. Vlak voor de rust waren het de jongelingen voorin die het roer omgooiden naar de inham van haven. Ditmaal Pekaar over de rechterflank met een afgemeten voorzet op Guus de Leeuw, het moment vooraf dat de bal landde bij het absolute talent stonden hoopten alle supporters op zijn kunsten. Namelijk de uithaal zoals hij dat kan, nam de bal in één tij uit de lucht op de pantoffel waardoor deze de snelheid van het Bengaalse vuurwerk overtrof naar de verre bovenhoek. Virtueel het kampioenschap weer in veilige haven (1-1). En dan volgt ook nog de bevrijdende 2-1 uit een hoekschop door weer Ruben Pekaar, was het doelman Roks wel dan niet de bal geraakt of Lars Beenakker die de doelman hinderde die de bal toucheerde? Moeilijk te zien maar de bal stoot tussen twee verdedigers het doel in. Na rust een meer gelaten wedstrijd totdat 10 minuten voor tijd Arjen de Koeijer alert reageerde op een voorzet van Rik Poleij tot bij de 2e paal en deze verzilverde , 3-1. Jari Christiaanse bekroonde zijn seizoen met nog 2 treffers, eindstand 5-1 waarna het feest los barstte, Kampioen!!!