Jeroen Sent wacht het juiste moment af om zijn demarrage in te zetten. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE Foto: Jonique van Koeveringe

Krabbendijke geeft Duiveland voetballes in laatste competitiewedstrijd

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Voor Krabbendijke een wedstrijd zonder grote belangen na het al veilig stellen van het kampioenschap, voor de bezoekers echter was een overwinning noodzakelijk om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

In de eerste minuten is het van beide kanten wat aftasten en even wennen aan de hoge temperaturen. Duiveland liet Krabbendijke aan de bal en probeerde te gokken op een paar uitvallen. Echter was Krabbendijke vandaag uitstekend aan de bal en werd Duiveland aan alle kanten overlopen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Pierre Borgo die na een aanval over de linkerkant zijn schot gekeerd zag worden door doelman De Bruine. Deze was na 10 minuten echter kansloos toen spits Bastiaan van Dijk vanaf 17 meter een hard schot afvuurde in de lange hoek. Krabbendijke al vroeg op voorsprong en het was wachten op de volgende goal. Na wat schoten die over gingen of werden gepareerd door de doelman was het in de 27e minuut Pierre Borgo die met rechts een voorzet van Armin de Bat binnen volleerde. Tien minuten later weer Borgo met de afronding, via de onderkant van de lat liet hij het netje weer bollen, ditmaal na klaarleggen van Danny Weber. Aan de zijde van Duiveland was het voor Krabbendijke alleen opletten voor de kwaliteiten van Ronald Zwager maar hij moest het in aanvallen opzicht allemaal in z´n eentje doen. Zijn aanvalspartner Koremans werd net zoals de rest van de geel/zwarten volledig uit de wedstrijd gespeeld.
In de tweede helft gingen onder de zware omstandigheden ook de fysieke en conditionele aspecten een rol spelen. Wat opviel was dat Krabbendijke ondanks dat alle doelen al behaald waren dit seizoen nog steeds de honger uitstraalde om te willen voetballen en dat Duiveland, dat moest winnen helemaal gesloopt was en ongeorganiseerd over het veld bewoog. In de 57e minuut Marc van der Hart, gelegenheidsrechtsbuiten, die met links de keeper verschalkte. Hierna was het over en uit, en regende het kansen en goals. De ingevallen Elco Jansen zorgde na een lange trap van doelman Hoekman voor de 5-0, en Borgo completeerde zijn hattrick door de 6-0 aan te laten tekenen. Danny Weber plaatste zijn vrije trap een centimeter of 8 te hoog want de lat hielp de kansloos toekijkende keeper. 7-0 werd het door wederom van der Hart na een assist van Borgo. Opvallend dat deze twee elkaar vandaag perfect wisten te vinden. Tussentijds wederom een debutant aan Krabbendijke zijde. Keeper Sander Zandee van Krabbendijke JO17 loste de 1e keeper Hoekman af die een publiekswissel kreeg. Verder gingen kopballen van Van Gorsel en Koole rakelings over en het slotakkoord was voor Elco Jansen, die na een steekpass van Weber de teller op 8 liet stoppen. Als klap op de vuurpijl benadeelde keeper De Bruine zijn team ook nog eens door een zeer onnodige rode kaart te pakken bij een 8-0 achterstand!
Krabbendijke won dit seizoen de titel, de 1e periode, de 2e periode en ook nog eens de 3e periode. Daarnaast vielen er dit seizoen 13 clean sheets te noteren, scoorde het de meeste doelpunten van de competitie (75) en kreeg het de minste tegendoelpunten te incasseren. (28). Kortom een gouden seizoen!