Afbeelding
Foto: F. van Pagee

Wemeldinge JO11-1 wint districtsbeker met sprankelend voetbal

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

WEMELDINGE - Van de vijf finalisten in het grote KNVB-bekertoernooi uit de regio, was het Wemeldinge dat op basis van sprankelend voetbal hun toernooi wist te winnen. Deze allemaal op 2 juni gespeeld met voor Wemeldinge JO11-1 als locatie Etten-Leur. Nadat Krabbendijke JO9-1 het voorbeeld had gegeven, was het de beurt aan hun de tweede districtsbeker in te lijven. Voor de tegenstander DSE JO11-1 geen vreemde bodem, althans de plaats Etten-Leur waar zij gevestigd zijn als voetbalclub. Overigens wel op een andere locatie, namelijk bij Unitas'30 aan de Concordialaan.

De finale: Al snel bleek wie er de meeste aanspraak maakte op het winnen van deze finale, Wemeldinge dicteerde vanaf de aftrap met speldenprikken voor DSE. Alleen de keeper van DSE JO11-1 was een 'sta in de weg', zo niet een behoorlijke klus deze te verschalken. Het was uiteindelijk Gijs van den Hemel met een hard schot in de touwen wat voor de verdiende 0-1 voorsprong zorgde. Maar zoals eerder aangegeven, er waren uitvallen van DSE die er dreigend uit zagen. Zo ook net voor de rust waar zij maar liefst tweemaal wisten te scoren, een hoog rendement uit de spaarzame mogelijkheden op een doelpunt. Toch wist Wemeldinge via Bas Vervenne de 2-2 gelijkmaker op het scorebord te zetten, waarna zij na de rust de wedstrijd definitief naar zich toe trokken. Met combinatievoetbal van hoge schoonheid, paal en lat waren eerst nog de enige obstakels die een voorsprong voorkwamen. Echter Liam Houtekamer wist na de vele aanvallen wel raak te schieten waardoor Wemeldinge voor een tweede maal de voorsprong genoot, 2-3. Ruim voor tijd nog was het Gijs van den Hemel met zijn 2e treffer wat voor de benodigde marge van 2 doelpunten zorgde, en niet onbelangrijk geen spannende slotminuten waarin DSE lam werd gelegd. Zo won Wemeldinge op basis van voetballende kwaliteiten hun districtsbeker, misschien wel het best voetballende pupillenteam uit de regio.

Selectie Wemeldinge JO11-1
Spelers: Yari Goetheer, Bas Vervenne, Siem van der Sluis, Liam Houtekamer, Sietse Flipse, Bas van der Vinne, Boef de Vilder en Gijs van den Hemel. Begeleiding: Maurice van den Hemel en Edwin Goetheer (leider/trainer), Richard Houtekamer (trainer).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief