Afbeelding
Foto: F. van Pagee

Hansweertse Boys JO13-1 schrijft geschiedenis met bekerwinst

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

HANSWEERT - Net als Krabbendijke JO9-1 en Wemeldinge JO11-1 slaagde Hansweertse Boys JO13-1 er in om hun districtsbekertoernooi te winnen. Wellicht voor het eerste in de geschiedenis van de club, mede doordat het grote KNVB-toernooi destijds geen rekening hield met het niveau waarop een team uitkomt. Sinds enkele seizoenen speel je tegen alleen teams uitkomend in competitieverband in dezelfde klasse, zo niet een klas lager of hoger. In de aanloop naar de finale wisten zij het kampioenschap te bewerkstelligen waardoor zij 'de dubbel' pakten, zowel kampioen als bekerwinnaar.

De tegenstander Halsteren JO13-4, zij beschikken over meerdere teams in de leeftijdscategorie onder de 13 jaar. Waar wellicht spelers van een hoger team nog inzetbaar waren, kozen zij echter voor hun eigen teamspelers. In de voetballerij niet vanzelfsprekend, misschien wel de meest onsportieve manier om zo tegenstanders te verslaan. Halsteren daarom alleen al een sportieve tegenstander wat ook in de wedstrijd terug was te zien.
De finale: Beide teams ontliepen elkaar nauwelijks in de openingsfase, ook wel de aftastfase genoemd. Nog geen weet van de kwaliteiten van de tegenstander. Het was Halsteren wat de score opende uit een hoekschop, helemaal ongedekt kon de bal van dichtbij binnen worden getikt. Een onnodige tegentreffer gezien de weerstand die werd geboden. Hansweertse Boys had voorin de nodige spelers die een doelpunt kunnen maken en putte moed uit deze momenten, eerst nog leek de gelijkmaker te vallen maar wist de doelman de bal nog net op tijd te keren voor de doellijn. Toch was het de man in vorm Hade Mohammed Alawer, die deze even later omspeelde en alsnog Hansweertse Boys op gelijke hoogte bracht, de 1-1 een feit. Ook het wedstrijdbeeld was meer en meer in het voordeel van de Reimerswaalse tieners, en om dat ook nog eens in de score terug te laten zien, was het wederom Alawer met zijn tweede treffer uit een diagonaal schot in de verre hoek. De euforie bij de 2-1 voorsprong was van korte dure, een afstandsschot van zo'n 35 meter verraste doelman Harmen Keller die overigens prima reddingen had verricht op eerdere pogingen van Halsteren. Echter wel de 2-2 gelijkmaker en zo konden beiden weer aan bak, het team wat de meeste aanspraak op de winst had gezien de wedstrijd scoorde uiteindelijk het winnende doelpunt. Wederom was het Hade Mohammed Alawer die zijn ploeg op een 3-2 voorsprong zette. Halsteren knokte voor wat het waard was maar moest zijn meerdere erkennen in nota bene hun laatste wedstrijd, de finale. De slotminuten met blessuretijd waren zenuwslopend en leken wel uren voor meegereisde supporters, vrienden en familie. Maar de bekerwinst na het laatste fluitsignaal bracht de Boys 'de dubbel', waarna het feest kon beginnen. Een teamprestatie waarin de man in vorm driemaal scoorde maar toch echt een teamprestatie mag worden genoemd, zeker ook gezien de eerdere winstpartijen.

Selectie Hansweertse Boys JO13-1
Spelers: Harmen Keller, Duncan Chamuleau, Stef Wisse, Thomas Mul, Wouter Ribbens, Dylan Knulst, Collin Goud, Hade Mohammed Alawer, Mitchel Krayenbrink, Damian Luijks, Ede Amersfoort, Stan Vermeulen, Aaron van Dijke en Merijn Steenge. Begeleiding: Marc Jansen en Indy van der Sluis (leider/trainer), stagiair Altaaf Gulzar (ass.-trainer/leider).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief