De winnaars tonen trots hun beker
De winnaars tonen trots hun beker Foto: F. van Pagee

JVOZ 11-2 wint Oesterput 14 tournament

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

YERSEKE - Op vrijdagavond 8 juni werd voor het eerst het 'Oesterput 14 tournament' gespeeld in Yerseke bij de plaatselijke voetbalvereniging.

Twee betaalde voetbal organisaties onder de 10 jaar namen deel, namelijk ADO Den Haag JO11-1 (2 teams) en Cercle Brugge JO11-1 met één team. Ook de JVOZ JO11-1 (2 team), GOES JO11-1, Kloetinge JO11-1 en niet te vergeten de talenten uit Reimerswaal. Een prachtige voetbalavond met vele jonge talentvolle voetballers, voor enkele teams was het wennen aan het snelle tempo maar ook Reimerswaal wist eenmaal gelijk te spelen tegen zelfs Cercle Brugge. En in de finaleronde te winnen van Kloetinge waardoor zij als 7e eindigden.

In poule 1 eindigde ADO Den Haag bovenaan, met als tegenstander in de finale JOVZ JO11-2 die in poule 2 als beste eindigden. De finale was me er ééntje, JVOZ kwam op een 1-0 voorsprong waarna ADO de stand gelijk trok naar 1-1. ADO Den Haag met vele mogelijkheden op het winnende doelpunt van het tournament, maar toen was daar in de slotseconden Nijzandro Mambre die een aanval over de linkerflank wist af te ronden met succes. De 2-1 kwam niet meer in gevaar, vrijwel na het doelpunt werd de wedstrijd afgefloten en konden de talenten uit Zeeland werderom juichen!

Cees van Liere (Bruinisse) reikte met alle plezier de prijzen uit aan de winnaars, een liefhebber van de sport en politicus. Als beste speler van het toernooi werd gekozen Stijn Pluimers (JVOZ). De trofee voor beste keeper ging naar Xander Rammont (Cercle Brugge). Twee topscorers met 5 doelpunten, zowel Tim van de Plasse (ADO Den Haag) als Nijzandro Mambre lieten vijf maal 'het netje bollen'.

De eindplaasten in respectievelijke volgorde, JOVZ JO11-2, ADO Den Haag JO10-1, ADO Den Haag JO10-2, Cercle Brugge JO10-1, JVOZ JO11-1, GOES JO11-1, Reimerswaal JO11-1 en Kloetinge JO11-1.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief