Minister Ingrid van Engelshoven te midden van de Goese wethouder Loes Meeuwisse en gedeputeerde Ben de Reu.
Minister Ingrid van Engelshoven te midden van de Goese wethouder Loes Meeuwisse en gedeputeerde Ben de Reu. Foto: Picasa

Zeeland vraagt minister met bidbook om steun voor cultuur

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Minister Ingrid van Engelshoven nam donderdag een bidbook in ontvangst over de cultuur in Zeeland. Hiermee vraagt de provincie het Rijk om (financiële) steun voor haar culturele plannen.

Met het document 'Samen in Zee, cultuur als pijler van stedelijke aantrekkelijkheid' verzoekt de provincie de rijksoverheid ook mee te denken over oplossingen voor de Zeeuwse situatie. Voor deze provincie is bijvoorbeeld de toenemende populariteit van de kleine grote stad belangrijk, staat in het bidbook.

Actiepunten

Andere actiepunten zijn bijvoorbeeld het onderscheidend vermogen van de ligging van Zeeland, het Zeeuws stedencluster van Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen (Z4) als complete attractie, de rijke Zeeuwse culinaire cultuur en Zeeland als gezonde bestemming en de kansen die dit biedt voor cultuur.

Expertise

De vier grote Zeeuwse gemeenten - Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen - hebben het bidbook samen met de provincie Zeeland en in samenspraak met de omliggende gemeenten opgesteld. 'Hiermee vragen we het Rijk om steun, expertise, mensen en middelen', aldus de provincie Zeeland. 

Delen

Het document is de opmaat naar een Zeeuws regioprofiel, dat eind 2018 aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt aangeboden. 'We gaan het Zeeuwse cultuuraanbod meer delen met elkaar én met de miljoenen toeristen die Zeeland jaarlijks bezoeken', laat de Goese cultuurwethouder Loes Meeuwisse namens de Z4 weten.

Klik hier om het bidbook te lezen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief