Selectie Jong Reimerswaal.
Selectie Jong Reimerswaal. Foto: F. van Pagee

Jong Reimerswaal geniet van RVSD-toernooi O23

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

REIMERSWAAL - Jong Reimerswaal nam zaterdag 16 juni voor de zoveelste keer deel aan het Regio-Voetbal-Schouwen-Duiveland toernooi voor selecties onder de 23 jaar. Waar zij vorig jaar nog als 3e wisten te eindigen, moesten de talenten uit Reimerswaal nu genoegen nemen met een 5e en laatste plaats.

Niet onverwachts, vele afzeggingen vanwege seizoen afsluitingen bij zowel Yerseke als Krabbendijke waardoor een echte centrumspits niet beschikbaar was. Wel de ruimte voor weer een zevental debutanten, namelijk Leonardo Murre en Maxim van Pagee (beiden Yerseke), Indy van der Sluis en Carsten Duernholz (beiden Hansweertse Boys), Ken Sleeuwenhoek en Thomas Weening (beiden Rillandia) met Patrick Dijl (Sc Waarde).

Shoot-out competitie
Ondanks de laatste eindpositie wist Jong Reimerswaal zich wel te onderscheiden in de shoot-out competitie, deze los van de toernooiwinst zelf na elke wedstrijd genomen. Na elke wedstrijd mochten de teams om en om drie shoot-outs nemen van de in totaal vier gespeelde wedstrijden. De eindscore voor Jong Reimerswaal 8 doelpunten uit 12 genomen shoot-outs, veruit de beste score gezien de nummer twee in deze competitie een eindscore behaalde van 5 doelpunten.

FairPlay-prijs
Ook mocht debutant Thomas Weening voor Jong Reimerswaal de FairPlay-prijs in ontvangst nemen, een niet onbelangrijke gezien deze iets zegt over 'de manier waarop zij deel namen' aan het toernooi. Kennelijk op de juiste naar de mening van de organisatoren.

Winnaar toernooi
RVSD O23 zelf won uiteindelijk het toernooi met een puike selectie, met spelers als Dylan Adelaar, Thijs Rentier, Ramon Janson en de nodige talentvolle spelers die al op aanzienlijk niveau spelen bij hun clubs. De beste selectie misschien wel sinds hun bestaan. Ondanks dat drie teams zich afmelden wist de organisatie een prima toernooi te begeleiden, zo niet het programma aan te passen. In elk geval voor de Reimerswaalse talenten naar tevredenheid en een ervaring rijker voor met name de debutanten. De beste speler van het toernooi werd Sylvio Hage (JVOZ JO19-1) die na de zomerstop uitkomt voor voetbalvereniging Yerseke.

Selectie Jong Reimerswaal
Op de foto: Staand v.l.n.r.: Colin Hout (Yerseke), Patrick Dijl (Sc Waarde), Davey Tolhoek (Sc Waarde), Stefan Dijl (Sc Waarde), Ken Sleeuwenhoek (Rillandia), Carsten Duernholz (Hansweertse Boys), Enoch Yannick Ekangamene (Sc Waarde) en aanvoerder Ali Gunes (Rillandia). Zittend v.l.n.r.: Leonardo Murre (Yerseke), Jordi Kessels (Rillandia), Indy van der Sluis (Hansweertse Boys), Wessel In de Weij (Rillandia), Thomas Weening (Rillandia) en Maxim van Pagee (Yerseke). Begeleiding: Frans van Pagee en Wim Murre.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief