Hansweert ligt vlak achter de dijk.
Hansweert ligt vlak achter de dijk. Foto: Jan-Kees de Meester

Inwoners Hansweert kunnen mee praten over kustversterking

Door: Britta Janssen Algemeen

HANSWEERT - Waterschap Scheldestromen houdt dinsdag 26 en woensdag 27 juni in Hansweert een dijkatelier, waar omwonenden van de kustversterking kunnen mee praten over dit project.

De bijeenkomsten vinden beide dagen plaats in dorpshuis Kaj Munk in Hansweert, tussen 15.00 en 21.00 uur.

Wensen

'Met deze dijkateliers willen we de wensen van omwonenden in beeld krijgen en, indien mogelijk, meenemen in de uitvoering van de dijkversterking', laat het schap dinsdag weten. 

Inschrijven

De belangstellenden kunnen zich voor drie thema's inschrijven: het gebied Kanaalzone, de dorpsrand en het landelijk gebied. Elk gebied heeft specifieke kenmerken.

Oplossingsrichtingen

Het waterschap gaat in gesprek met de belanghebbenden aan de hand van voorgelegde oplossingsrichtingen. 'De resultaten van deze gesprekken worden gebruikt in de ontwikkeling van kansrijke varianten voor de uitvoering van de dijkversterking. Uiteindelijk moeten deze varianten leiden tot een voorkeursalternatief voor de dijkversterking.'

2023

De dijk bij Hansweert moet versterkt worden vanwege de nieuwe veiligheidsnormering die sinds 2017 van kracht is. Het gaat om een traject van bijna 5,2 kilometer, dat loopt langs de noordoever van de Westerschelde, tussen de monding van de sluizen bij Hansweert tot aan de Willem Annapolder. Uiterlijk in 2023 moet het dijkvak weer voldoen aan de veiligheidsnormen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief