Afbeelding

Symposium in Kapelle over veiligheid in agrarische sector

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - In het Fruitteeltmuseum in Kapelle vindt maandag 8 oktober, in de Week van de Veiligheid, het symposium ‘Veiligheid in de agrarische sector’ plaats.


De gemeente Kapelle en Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) nodigen de eigenaren van agrarische bedrijven uit voor deze bijeenkomst. Sprekers uit de sector, zoals van de Zeeuwse Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) en Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), en ervaringsdeskundigen doen hierbij hun verhaal.

Nazorg

'Een ongeluk zit in een klein hoekje en een simpel voorval kan grote gevolgen hebben', laat burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle weten. 'De emotionele betrokkenheid van slachtoffers en naasten bij ongelukken is groot. Als bij een brand het sein 'Brand meester' wordt gegeven is het vuur geblust, maar start de nazorg, het verwerken van vele vragen en soms een gevecht voor de toekomst van het bedrijf.'

Impact
In de Week van de Veiligheid willen Kapelle en de VRZ met het symposium aandacht schenken aan de impact voor betrokkenen en hulpverleners bij grotere incidenten in de agrarische sector. 'Tijdens het groepsgesprek willen we het ook hebben over wat we zelf kunnen doen en welke veiligheidsaspecten met voorrang moeten worden ontwikkeld.'
Belangstellende agrariërs kunnen voor een uitnodiging voor het symposium tot woensdag 15 augustus mailen naar j.van.hove@kapelle.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief