Invaller Bastiaan van Dijk kopte de laatste treffer van Krabbendijke binnen, 4-2. Foto: Jonique van Koeveringe

Krabbendijke wint eerste bekerwedstrijd na ijzersterke comeback

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - De eerste overwinning van het nieuwe seizoen is een feit. Krabbendijke won thuis de bekerwedstrijd van Pelikaan uit Zwijndrecht met 4-2.

De ex 1e klasser, nu dus 2e klasser uit Zwijndrecht staat toch wel hoger aangeschreven dan Krabbendijke dat zoals bekend voor het eerst in 40 jaar weer terug is in de 2e klasse. Toch was hier in de beginfase van de eerste helft weinig van te merken. Krabbendijke opende brutaal en raakte na vijf minuten de paal via Elco Jansen. Daarna ontspon zich een leuke wedstrijd waarin beide ploegen kansen kregen en Krabbendijke liet zien aan de bal goed mee te kunnen met de watervogels uit Zwijndrecht. Halverwege de eerste helft kwam daar toch de tegenslag voor Krabbendijke. Door het hart van de verdediging het doorkoppen en daarna de vrije doortocht naar Lorenzo Hoekman middels een mooie stift afgemaakt door Jordy van Buren. Gelijk daarna weer een directe rechtse op de neus voor Krabbendijke, ditmaal uit een hoekschop binnengelopen bij de eerste paal door Ruben de Raad. Hierna was Krabbendijke duidelijk de mindere qua veldspel en organisatie en had Pelikaan de wedstrijd kunnen, en achteraf misschien ook wel moeten beslissen. Echter verdwenen de ballen naast en over de goal en was Hoekman in een één tegen één duel de baas over de tegenstander.

Tweede helft

De tweede helft, met wat tactische aanpassingen aan de zijde van Krabbendijke, begon weer evenwichtig. Grote kansen aan beide zijden bleven uit tot in de 58e minuut een voorzet van Elco Jansen zomaar over de keeper bij de 2e paal in het netje verdween. Krabbendijke kreeg het geloof weer terug en Pelikaan moest weer mee gaan voetballen. Tien minuten na de 1-2 kwam Krabbendijke bijna op gelijke hoogte maar een schot van Rens Jansen na prima terugleggen van De Putter werd uitstekend gekeerd door doelman De Veij van de bezoekers. Krabbendijke werd sterker en sterker en ondanks met name de gevaarlijke corners tegen werd het misschien toch wel wachten op de gelijkmaker. Die kwam er ook. Armin de Bat bediende na een prima loopactie van Danny Weber diezelfde Weber die op zijn beurt de bal teruglegde op de inlopende Bastiaan van Dijk die werd gehaakt in “de 16”. Scheidsrechter Piket kon niet anders dan naar de stip wijzen en captain Danny Weber ontfermde zicht over dit buitenkansje. Met nog 12 minuten te gaan de 2-2 op het scorebord en Krabbendijke, wat zoals alle teams in de beker niets te verliezen had, toonde lef en ging 1 op 1 spelen achterin. Dit resulteerde in eerste instantie in de prima kans voor Pelikaan maar in weer een één op één situatie was weer doelman Hoekman de winnaar door met zijn benen te redding te brengen. In de 85e minuut betaalde het lef van Krabbendijke zich uit in een voorsprong. Centrale verdediger Stephan de Leeuw werd in de spits geposteerd, kopte een lange bal van achteruit door naar Danny Weber. Zijn naamgenoot van Pelikaan, Roy Weber, probeerde met een uiterste inspanning dit te voorkomen en liep de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman. Twee minuten later deelde Krabbendijke de genade klap uit. Waar eerst Elco Jansen de keeper niet wist te passeren werd de rebound opgepikt door Krabbendijke. Nicolas van der Zwan in de 1-2 met Jeroen Sent, eerstgenoemde met een uitstekende voorzet bij de 2e paal op de ingelopen Bastiaan van Dijk, waar deze met een keiharde tegendraadse kopbal de eindstand op 4-2 bepaalde.

Volgende week weer een tegenstander uit Zwijndrecht, ditmaal in Zwijndrecht tegen 1e klasser VVGZ. Of terwijl voetbalvereniging de gelukszoekers.