Aanvaller Jordi Matondo in actie tijdens de wedstrijd tegen METO. FOTO F. VAN PAGEE
Aanvaller Jordi Matondo in actie tijdens de wedstrijd tegen METO. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Kapelle alsnog uit bekertoernooi

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KAPELLE - Voor de hoofdmacht van voetbalvereniging Kapelle was het de zaak om te winnen van r.k.v.v. METO in Hoogerheide. Alleen bij winst zou het de directe tegenstander van de eerste positie verdrijven. Beiden wisten tweemaal te winnen in hun poule, waardoor plaatsing voor de 2e ronde uit de onderlinge confrontatie moest komen. METO met het betere doelsaldo in het voordeel, zij hadden genoeg aan een gelijkspel.

Kapelle kon niet beschikken over een aantal spelers op het middenveld, hierdoor moest hoofdtrainer Jaimy van Bloppoel enkele aanpassingen doorvoeren in zijn elftal. METO uitkomend in 4e klas met een puike jonge selectie die reeds enkele jaren weer bouwen aan een nieuwe lichting. Kapelle daarentegen wil terug geraken in de 2e klas, in het verleden ook lange tijd op dit niveau actief.

De wedstrijd

Kapelle leek af te stevenen op een ruime zege na een prima start, al snel stond de benodigde marge op het scorebord. Reinier Goedemondt over de rechterflank met een geweldige solo naar binnen, liet alles en iedereen achter zich door steeds een versnelling na een passeeractie. Het verwachte schot bleef uit toen hij 'oog in oog' met de doelman stond, wel volgde een breedtepass waar niemand op rekende. Hij had na de rush nog oog voor spits Souliman Abali die deze vol tegen de touwen werkte. Toen ook Marco Den Deurwaarder een vrije trap prima langs de muur in de verre hoek plaatste, leek eigenlijk de prijs wel verdeeld en zou het vervolg van de wedstrijd slechts als een oefenwedstrijd konden worden gezien. Dat bleek geenszins het geval, de aansluitingstreffer (1-2) van Gijs Verresen op aangeven van Jens Hermans zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Een corner door Joep van Kalmthout achterin de box werd door Joey van Hooijdonk terug gekopt in de doelmond waar wederom Verresen opdook en de 2-2 binnen kopt. Kapelle nog een gehele 2e helft om alsnog toe te slaan, maar het was niet bij machte dit ook uit te voeren. De derde treffer van Gijs Verresen, vorig seizoen goed genoeg voor 27 competitiedoelpunten deed Kapelle de das om. Een puike crosspass op Joep Kalmthout die versnelde naar de achterlijn met daaropvolgend de breedtepass op zijn spits zorgde voor de 3-2 voorsprong. Bij de 4-2 ook een hoofdrol voor hem, nu als aangever op Joey van Hooijdonk. Kapelle genoot zeker ook kansen, geen van deze werden benut waardoor het avontuur in bekertoernooi strandde in de poulefase waar het enkele seizoenen terug nog piekte door het naastgelegen Kloetinge te verslaan in de strafschoppenserie na een 2-2 gelijkspel. METO door naar de 2e ronde in het bekertoernooi voor standaardelftallen.

Nadien bleek voetbalvereniging Kruiningen als enige club uit de regio de poulefase te hebben doorstaan, zo niet zich te plaatsen voor de 2e speelronde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief