Ontlading bij Krabbendijke na het winnende doelpunt van aanvoerder Danny Weber. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE Foto: Jonique van Koeveringe

Gepromoveerd Krabbendijke wint op bezoek bij gedegradeerd Bruse boys

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Zaterdag 22 september; de dag dat Krabbendijke zijn eerste wedstrijd in 40 jaar in de tweede klasse speelt. En niet zomaar tegen een tegenstander! Bruse boys degradant 1e klasse voetbal is de eerste tegenstander van het gepromoveerde Krabbendijke. Het zal de bezoekers niet makkelijk worden gemaakt en het is dan ook gewaarschuwd?

De tribune is meer dan welkom vandaag. De meegereisde supporters en ook het thuispubliek maakt hier dankbaar gebruik van want zeg nou zelf: sta je liever in de regen of blijf je liever droog. Ik kies voor het laatste.

De spelers lijken er minder last van te hebben. Al snel wordt de bal van voet naar voet gespeeld en is de wedstrijd begonnen. Bruse boys speelt de bal goed rond en blijft redelijk rustig aan de bal maar Krabbendijke is scherp en houdt alles goed in de gaten. Komt de thuisploeg te ver dan wordt de druk wat opgevoerd en zo de bal veroverd.

Krabbendijke komt al snel op voorsprong. In de 10e minuut is het al raak. Jeroen Sent met een actie speelt de bal richting Pierre Borgo in de 16 die vervolgens de bal uitstekend klaar legt op Danny Weber. De aanvoerder van Krabbendijke plaatst de bal gericht in de rechterbovenhoek waar keeper Julian Vane zijn hand net niet genoeg achter krijgt. De bezoekers staan voor.

Krabbendijke, wat zonder Elco, Ilco en Stephan begint, is bij de les. Het speelt gecontroleerd en is erg gevaarlijk in de omschakeling. In de 35e minuut is het Armin de Bat die met en dieptepass Rico de Putter en Bastiaan van Dijk voor de keeper zet. Randje buitenspel maar de bal wordt net aan de verkeerde kant van de paal geschoven door Bas. Dit had de 0-2 eigenlijk moeten zijn maar de ruststand blijft 0-1.

Na rust is Bruse boys al snel gevaarlijk. Een schot op de lat van Mats Willemse zorgt bijna voor de gelijkmaker. En ook een kopbal van Sander van ’t Hof gaat er niet in. Maar Krabbendijke blijft rustig en krijgt meer kansen. Ingevallen Elco Jansen lanceert zichzelf op het doel van keeper Vane af maar wordt afgevlagd voor buitenspel. Dit tot grote ergernis van de meegereisde supporters die ervan overtuigd waren dat het geen buitenspel was. Elco hoort de scheidsrechter niet en speelt door: Scoort en krijgt een gele kaart wegens doorspelen na fluitsignaal. De stand blijft hetzelfde.

Krabbendijke wisselt nog 2 keer: Stephan de Leeuw voor Rico de Putter en Ilco Rijkse voor de geblesseerde Laurens van Gorsel die na een sliding pijn aan zijn enkel overhoud. De thuisploeg probeert koste wat het kost nog een punt uit de wedstrijd te slepen maar het stuit telkens op de muur van rood, wit en blauw. Het lukt dan ook niet.

De eerste 90 minuten van Krabbendijke, na een lange tijd niet in de 2e klasse gespeeld te hebben, worden beloond met 3 punten uit tegen Bruse boys. Een sportieve wedstrijd waarin de bezoekers aan het langste eind trekken. weinig kansen weggegeven en gevaarlijk gebleken in de tegenaanval. Op naar de volgende wedstrijd!

We gaan zien hoe lang de woorden van Danny Weber stand houden: "Ik heb nog nooit verloren in de tweede klasse!"