Brandweermannen Adrie Nagelkerke (l) en Rene van Weele met de burgemeester in hun midden. FOTO COBY WEIJERS
Brandweermannen Adrie Nagelkerke (l) en Rene van Weele met de burgemeester in hun midden. FOTO COBY WEIJERS Foto: Picasa

Lintje voor drie brandweermannen

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal is drie personen met een koninklijke onderscheiding rijker. Zaterdag is Cor van Ast uit Rilland verrast met het lintje en vrijdagavond Adrie Nagelkerke uit Krabbendijke en René van Weele uit Waarde. De drie brandweermannen zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal speldde zaterdagmiddag de onderscheiding op bij Cor van Ast uit Rilland. Hij is al bijna dertig jaar vrijwilliger bij de brandweer in Rilland, voor het grootste deel als hoofdbrandwacht. Tijdens een feestelijke middag in de plaatselijke brandweerkazerne werd hij in het zonnetje gezet.

Bevelvoerder

Tijdens de bindingsavond in de kazerne in Krabbendijke vrijdag mocht de burgemeester ook twee brandweerhelden verrassen met een lintje. Adrie Nagelkerke uit Krabbendijke en René van Weele uit Waarde zetten zich al vele jaren in voor de brandweer in Krabbendijke. Nagelkerke is al ruim 38 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Krabbendijke, de eerste jaren als manschap, later als bevelvoerder. Daarnaast heeft hij ruim tien jaar de functie van plaatsvervangend ploegleider/postcommandant waargenomen. In die hoedanigheid was hij medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de blusgroep.

Opgeheven

Van Weele is vanaf 1984 actief als vrijwillig brandweerman in de functies van manschap en chauffeur-pompbediener. In eerste instantie was dat in zijn woonplaats Waarde, maar toen dit korps werd opgeheven, werd hij brandweerman bij het korps Krabbendijke.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief