'Blood Kiss' gaat over een vampiermeisje en een gepeste jongen.
'Blood Kiss' gaat over een vampiermeisje en een gepeste jongen. Foto: Richard Beukelaar

Dansdroom voor jong Zeeuws danstalent

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Jonge dansers krijgen via Dansdroom Zeeland de kans om in het voorprogramma van beroemde dansgezelschappen te dansen.
 

Zeeuwse dansers tussen de twaalf en achttien jaar die zich willen aanmelden, kunnen zich tot 13 oktober inschrijven voor Dansdroom Zeeland.

Repetitieweekenden

In november zijn er twee repetitieweekenden. Hierin werken de dansers toe naar een voorprogramma bij de voorstelling Blood Kiss van Danstheater Aya. Deze voorstelling is op 21 november te zien in theater De Mythe in Goes.

Danswereld

Stichting DanZee en ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) organiseren het dansproject voor de vijfde keer. ‘Dansdroom Zeeland biedt dansers een bijzonder kijkje achter de schermen van de professionele danswereld’, aldus de organisatie. ‘De afgelopen jaren deden zo’n driehonderd dansers, afkomstig van balletscholen uit heel Zeeland, mee. Zij traden onder andere op in het (voor)programma van Introdans, De Dutch Don’t Dance Division, Sally Dansgezelschap Maastricht en Scapino Ballet Rotterdam.

Taboes

Aya maakt volgens de organisatie ‘brutaal en interactief danstheater’ voor een jong publiek. ‘Hierbij worden taboes niet geschuwd.’ Voor Dansdroom dient Blood Kiss als inspiratie. Dit is een voorstelling over een vampiermeisje en een gepeste jongen. Zij sluiten een verbond waarin moderne dans en breakdance worden gecombineerd met theater, poppen en muziek.

Talent

Stichting DanZee zet zich in om expertise, kwaliteit en vernieuwingen binnen de danssector naar Zeeland te halen. Samen met de ZB wil DanZee jonge danstalenten laten kennismaken met nieuwe dansstijlen, om hen te inspireren, uit te dagen én kansen te bieden om hun talent te ontwikkelen.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief