Krabbendijke aanvaller Elco Jansen schermt de bal af van een verdediger van Arnemuiden.
Krabbendijke aanvaller Elco Jansen schermt de bal af van een verdediger van Arnemuiden. Foto: Jonique van Koeveringe

Gelijkspel Krabbendijke en Arnemuiden na aantrekkelijk duel

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - “Niet te warm, niet te koud. Het zonnetje schijnt dus een prima voetbalweertje!” moeten de voetballiefhebbers vandaag gedacht hebben. Want druk is het vandaag langs het eerste veld van voetbalvereniging Krabbendijke wel. De bezoekers uit Arnemuiden hebben ook aardig wat supporters meegenomen die maar wat graag zien dat ze met de drie punten ervandoor gaan.


In de eerste minuten van de wedstrijd is al snel duidelijk waar de ploeg uit Arnemuiden voor komt. Roy de Smit wordt de diepte ingestuurd en schud zijn directe tegenstander goed af waarna hij de bal net naast het doel van keeper Lorenzo Hoekman schiet. Een goede kans op een voorsprong maar ook de thuisploeg is gevaarlijk. Elco Jansen krijgt de bal bij Rico de Putter die geen kans krijgt om uit te halen. Na bijna een half uur spelen is het weer Elco met een actie wat voor gevaar zorgt. Rico raakt half en ook Stephan de Leeuw is er net niet op tijd bij om de thuisploeg op voorsprong te zetten.
Een vrije trap op mooie afstand van het doel doet het thuispubliek opveren maar aanvoerder Danny Weber van Krabbendijke schiet in de muur van Arnemuiden. Een paar minuten voor rust is het weer Roy de Smit die hard op doel schiet maar Lorenzo houdt met een knappe redding zijn ploeg op gelijke hoogte. Op slag van rust krijgt Elco Jansen de grootste kans tot nu toe om de score te openen maar keeper Joan van Belzen ligt ongelofelijk snel op de grond en voorkomt zo op slag van rust een voorsprong voor Krabbendijke.

Tweede helft
In de tweede helft is Krabbendijke sterker. Achterin staan Ricardo Koole, Ilco Rijkse, Rens Jansen en Armin de Bat goed opgesteld en als het gevaarlijk wordt zijn daar ook nog Yannic Verminnen en Jeroen Sent die goed bijspringen om vervolgens razendsnel één van de spitsen weg te sturen in de omschakeling.
Er ontstaat veel ruimte op het middenveld voor beide teams wat voor meer mogelijkheden zorgt. Toch blijft Krabbendijke gevaarlijker. Een strakke vrije trap genomen door Armin de Bat wordt uiteindelijk randje 16 klaargelegd voor Jeroen Sent die net naast schiet.
Krabbendijke moet wel goed blijven opletten in de omschakeling want de bezoekers uit Arnemuiden moet je niet teveel speelruimte geven met Roy Smit, Joey Dos Santos en Ronaldo Meijer. Maar zoals al eerder gezegd staat de verdediging goed gecontroleerd en krijgt Arnemuiden nauwelijks tot geen kansen in de tweede helft. Vlak voor het laatste fluitsignaal is de ingevallen Pierre Borgo met het hoofd bijna de man-of-the-match maar zijn kopbal gaat maar net voorlangs.
De punten worden verdeeld in deze doelpuntloze wedstrijd wat een prestatie op zich is voor het goed spelende Krabbendijke (al had het graag twee punten meer gehad). Volgende week wacht het nog puntloze Nieuwdorp en hopelijk wordt dat weer zo’n aantrekkelijke pot om naar te kijken!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief