Het gemeentehuis van Kapelle.
Het gemeentehuis van Kapelle.

Open brief Kapelle over sluiting distributiecentrum

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - De gemeente Kapelle wil waar mogelijk personeel van het sluitende distributiecentrum van de Emté Supermarkten in Kapelle aan ander werk helpen. Dat schrijft ze donderdag in een open brief aan Emté.

De sluiting van het distributiecentrum op bedrijventerrein de Smokkelhoek per 1 maart 2019 kost bijna driehonderd werknemers hun baan.

Belofte

‘Wij betreuren de sluiting zeer’, schrijft het Kapelse college van burgemeester en wethouders in haar brief. ‘Het distributiecentrum biedt veel mensen uit onze gemeente een baan. Wij spreken de raad van bestuur van Emté er met deze brief op aan dat ze de belofte van de maximale inzet om het personeel naar een nieuwe baan te begeleiden waarmaakt.’

Onzeker

Kapelle wil graag met het supermarktconcern in gesprek blijven over de begeleiding van de getroffen medewerkers naar een nieuwe baan. Maandag 15 oktober hebben b&w een overleg met de locatiemanager van het distributiecentrum, schrijven ze. ‘In Breda (bij het nieuwe distributiecentrum van Jumbo Supermarkten, dat samen met Coop Emté heeft overgenomen, redactie) zijn er bijvoorbeeld honderdvijftig vacatures in te vullen. Medewerkers die niet naar Breda willen, worden geholpen elders werk te vinden. Maar als men daarvoor niet kiest, wordt men geholpen ergens anders werk te vinden. Het is een onzekere tijd voor het personeel.’

Helpen

De gemeente had gehoopt het distributiecentrum voor Kapelle te behouden na de overname. 'Al jaren hebben we frequent overleg met de vastgoedmanager en de directeur logistiek van Emté, om aan te geven dat het de gemeente veel waard was om de werkgelegenheid voor Kapelle te behouden.' Toen naar buiten kwam dat Jumbo en Coop de Emté-supermarkten hadden gekocht, zochten b&w tevergeefs contact, schrijven ze. 'Inmiddels begrepen we dat de kans groot was dat de nieuwe eigenaren niet verder zouden werken vanuit het distributiecentrum in Kapelle. Er stond tenslotte een nieuw pand in Breda.' Nu de sluiting definitief is, schrijft het college de getroffen personeelsleden waar mogelijk te willen helpen.  
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief