politie.
politie. Foto: Archief de Bode

Drie auto's zijn beschadigd geraakt door dronken man en vrouw

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

YERSEKE - In de nacht van zaterdag op zondag 7 oktober zijn er drie auto's beschadigd geraakt bij aanrijdingen op de Dahlialaan in Yerseke. 

Rond 00.30 uur hoorden meerdere getuigen een hoop geschreeuw en een harde knal. Buiten zagen zij een personenauto zonder verlichting wegrijden. Hierna werd de politie gebeld. 

De agenten die ter plaatse kamen zagen een heleboel buurtbewoners en een personenauto midden op de weg. Daarnaast lag er een kentekenplaat op straat die niet bij de aangereden auto hoorde. In eerste instantie gaf de eigenaar van de aangereden auto aan niet in de auto gereden te hebben. Even later gaf hij toe van wel. Ook getuigen verklaarden dit. 

De man kreeg een blaastest en blies bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Deze 51-jarige man uit Yerseke had een rijontzegging vanwege eerdere overtredingen. Daarom kreeg hij twee processen-verbaal. Een voor rijden onder invloed en een voor rijden tijdens een rijontzegging. 

Buurtbewoners hebben geholpen de beschadigde auto in een parkeervak te duwen. Dit zodat deze niet meer in de weg stond voor overig verkeer op de Dahlialaan. 

Agenten hebben nog uitgekeken naar het andere voertuig dat betrokken was bij de aanrijding, maar deze is niet meer aangetroffen. Vervolgens zijn zij naar het huis gereden van wie de kentekenplaat was. Daar troffen zij een auto zonder kenteken en met een heleboel schade aan. De eigenaresse, een 58-jarige vrouw uit Yerseke, blies ook bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Ook zij krijgt een proces-verbaal. 

De schade die is ontstaan door de aanrijding wordt verder door de verzekering geregeld. Ook een derde voertuig dat geparkeerd stond in de Dahlialaan werd beschadigd. Er raakte niemand gewond.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief