Ruben Pekaar in duel met Julian van Nieuwenhuijse in de openingsfase. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Yerseke wint vissersderby tegen Bruse Boys

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

YERSEKE - Op zaterdag 6 oktober stond de eerste vissersderby voor zowel het vlaggenschip van voetbalvereniging Yerseke als Bruse Boys op het programma in de 3e speelronde. Met ook vissersdorp Arnemuiden in de 2e klas E District Zuid 1 nog meerdere te gaan, dit zorgt uiteraard voor een stukje extra beleving met ook nog eens de nodige regioderby's.

Yerseke na de 3-2 nederlaag in Numansdorp tegen N.S.V.V. uit op een goed resultaat, immers wacht hun a.s. zaterdag de Reimerswaalse derby tegen vv Krabbendijke. De twee promovendi goed begonnen aan het seizoen, echter zorgt ook deze onderlinge match veelal voor spektakel. Bruse Boys niet goed begonnen als degradant uit toch de 1e klas, het verlies (0-1) tegen Krabbendijke met het gelijke spel (2-2) in Oude-Tonge tegen DBGC mag als 'verrassend' worden benoemd.

De wedstrijd

Het laatstgenoemde zal voor een stukje wantrouwen in eigen kunnen hebben veroorzaakt, ook zichtbaar in de openingsfase. Tekenend voor de degradant scoorde Sylvio Hage bijna meteen door een foutieve terugspeelbal, doelman Julian Vane schoot tegen de spits aan waarna de bal dreigde in het Bruse doel te belandden. Ietwat fortuinlijk bleef hun deze tegenvaller bespaard. Yerseke wel dreigend in de eerste helft, echter leken beide teams ontzag te hebben voor elkaar. Totdat het moment dat doelman Vane een poging van Sylvio Hage verkeerd inschatte, de lage schuiver met het linkerbeen zonder al te veel snelheid midden in het doel leverde de openingstreffer op tot verbazing van iedereen. De 1-0 voorsprong leek echter van korte dure toen twee minuten laten Sander Op 't Hof de doortocht genoot naar doelman Colin Hout, gekozen voor 'het harde schot' via de onderkant van de deklat terug in het speelveld. Een evenwichtige 1e helft waarin de extra beleving onzichtbaar was, de 1-0 voorsprong deed de aanwezige liefhebber niet tevreden stellen.

Vrijwel direct na de onderbreking dan wel een puike aanval door Yerseke, Jari Christiaanse met de dieptepass op Arjen de Koeijer over de linkerflank met Sylvio Hage in scoringspositie. Echter klaarde de spits zelf dit karweitje door de bal fraai in de verre hoek te plaatsen, een 2-0 voorsprong met het nodige vertrouwen in een zege tegen toch een tegenstander met aanzien. En wederom kreeg Sander Op 't Hof drie minuten later de kans op de aansluitingstreffer, zijn poging om doelman Hout in de korte hoek te verslaan werd te niet gedaan door de 'Goalie'. Met nog geen uur gespeeld was het Yerseke dat de wedstrijd deed stilbloeden, vanuit de omschakeling Sylvio Hage ongedekt op de linkerflank, de versnelling met het afleggen op de eveneens vrijstaande Arjen de Koeijer die deze prima binnenkant voet doelman Vane kansloos liet. In de 77e minuut nog wel enigszins de spanning terug door de uithaal van Marco Ketting dewelke voor een 3-1 tussenstand zorgde, ook deze minimale spanning viel weg onder de thuissupporters. Een puike steekpass door de as van Arjen de Koeijer op Sylvio Hage met daaropvolgend de versnelling naar doelman Vane, ditmaal gepasseerd door het absolute 17-jarige talent met weer de marge van 3 doelpunten. Invaller Eys Murre kwam nog het dichtste bij nog een vijfde treffer voor Yerseke, zette zelf de aanval op vond Hage in de voorwaartse met het doorbewegen van Murre die de bal terug ontving van Hage, zijn poging met binnenkant voorlangs waardoor Yerseke een 4-1 overwinning boekte op Bruse Boys.