Afbeelding

Waarde ook langs Rillandia in derby

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

WAARDE/RILLAND - Zaterdag 6 oktober vond er een Reimerswaals 'onderonsje' plaats tussen sportclub Waarde en voetbalvereniging Rillandia.

Je kon zien dat er bij de thuisclub een gezonde spanning aanwezig was tijdens de warming-up. Dikwijls kun je dan al zien wat er in de hoofden speelt bij de spelers, of er de benodigde concentratie is of de nonchalance die mogelijk tot een slecht resultaat leidt. Veel Rillandia-supporters hadden de weg gevonden naar Sc Waarde, goed voor een gezellige sfeer met 'het voetbalpraatje' langs de lijn tot aan de 'derde helft' toe. Waarde-coach Edwin In de Weij mocht het opnemen tegen zoon Wessel spelend voor Rillandia.

De wedstrijd

In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, was het eerste kwartier voor de mannen van Rillandia zonder de dreigende momenten voor het vijandelijke doel. Langzaam kwam het vlaggenschip van Waarde wat beter in hun spel, er lag veel ruimte achter de verdediging van Rillandia met dat Yannick wist dan ook enkele keren de voorwaartse wist te bereiken met een strakke pass over geruime afstand. Onder de druk vandaan via een aanval over de rechterkant, werd na een aantal kapbewegingen op de linkerkant ongedekt Jordy Bril bereikt die de bal in de korte hoek wist te werken. Na 35 minuten spelen de 1-0 voorsprong voor Waarde. Rillandia zette weer aan met als gevolg een uitgelezen kans op de gelijkmaker, echter wist de goalie van Waarde in de '1 op 1 situatie' in zijn voordeel te beslissen door uitstekend keeperswerk. En dan meteen door zijn snelle spelhervatting over de linkerkant met daaropvolgend de crosspass op Alfred Szilamer Biro de diepte ingestuurd, alsof de Rillandia-defensie stil stond snelde hij naar uiteindelijk een prima scoringspositie met de gewenste afronding. Niet de 1-1 gelijkmaker die zich leek aan te kondigen maar de 2-0 voorsprong voor de thuisclub.

Na de rust werd door veel supporters van Rilland de handdoek al in de ring gegooid, oogden ze weinig vertrouwen in nog een ommekeer wat eventueel kon leidden naar een goed resultaat. Een saaie 2e helft met amper gevaarlijke momenten, zo niet hoogtepunten voor de aanwezige toeschouwers. De jonge ploeg van Rillandia kon eigenlijk niet en Waarde liet zich mee trekken naar een bedenkelijk niveau, hadden de score nog wel hoger kunnen tillen maar door goed keepers werk werd dit voorkomen. De grootste kans nog wel voor Alfred nadat hij twee man in het vijandelijke strafschopgebied uit had gekapt maar vond toen de keeper op zijn pad die zijn poging onschadelijk maakte. Inmiddels stonden enkele oud-voetballers Harry Koopmans, Kees Hoogesteger (á la Fidel) en Wim Lobbezoo mooie verhalen op te halen uit een ver verleden. Je zou toch echt gaan denken dat vroeger alles beter was maar de beelden zijn nooit getoond. velen weten wel dat de drie genoemden hebben gepresteerd voor verschillende Reimerswaalse clubs. Rillandia is nu beland op het niveau waar Waarde zich enkele jaren geleden nog op bevond, maar als deze spelers bij elkaar blijven zullen ze over enkele jaren weer een puike ploeg hebben. De jonge spelers zullen fysiek wat stappen moeten maken, Waarde wederom 'het volle pond', de 100% score reeds twee behaalde overwinningen uit de twee Reimerswaalse derby's, ook Hansweertse Boys moest zijn meerdere erkennen in de 1e speelronde. In speelronde 2 kwamen de 'geel-zwarten' niet in actie, volgende week staat gepland de uitwedstrijd tegen sportclub Stavenisse.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief