De geluidswal ligt tussen de snelweg en provinciale weg.
De geluidswal ligt tussen de snelweg en provinciale weg. Impressie: Gemeente Kapelle

Fase twee van aanleg geluidswal bij Kapelle begint

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Fase twee van de aanleg van de geluidswal langs de A58 bij Kapelle is maandag begonnen. De komende vier weken wordt de wal zo’n twee meter hoger gemaakt.

De grond is al aanwezig, waardoor er geen grondtransport nodig is, laat de gemeente Kapelle weten. Wel wordt er zand afgevoerd. Tijdens het werk, dat waarschijnlijk een maand duurt, gelden er verkeersmaatregelen voor de naastgelegen provinciale weg (N289).

Volgend jaar wordt de aanleg afgerond met het plaatsen van het geluidsscherm en het planten van groen.

Vertraging

Eind 2017 begon de aanleg van de geluidswal, ter hoogte van de Klinker in woonwijk de Zuidhoek tot Motel Restaurant Grand Café Caissonde Caisson. Het project liep vertraging op toen bleek dat de ondergrond niet stabiel genoeg was voor het verhogen en verlengen van de geluidswal. Daardoor moest de aanleg in twee fasen gebeuren. De gemeente verwachtte dat fase twee in 2019 zou plaatsvinden. ‘Uit de maandelijkse metingen is gebleken dat de ondergrond nu al voldoende draagkracht heeft om de tweede fase te kunnen realiseren’, aldus Kapelle.

Klachten

Na klachten van bewoners van de Grenadier in Biezelinge over geluidsoverlast bleek de verhoging en verlenging van de geluidswal nodig om te kunnen voldoen aan de wettelijke geluidsnormen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief