schietincident-geweer-pistool-wapen-medium
schietincident-geweer-pistool-wapen-medium Foto: Archieffoto

16-jarige jongen uit 's-Gravenpolder met nepwapen en mes opgepakt

Door: Eugene de Kok 112 Meldingen

RILLAND - Op de Burgemeester Jobselaan in Rilland is woensdagmiddag een jongen aangehouden, omdat iemand dacht hem te hebben gezien met een vuurwapen.

De melding van de voorbijganger kwam om 16.25 uur binnen. De beller zag een groepje jongeren bij een vijvertje zitten. Een van hen zou een vuurwapen hebben. Toen de agenten aankwamen bij de vijver rende één jongen weg.

De politie ging in de achtervolging en zag hem een rugtas weggooien. De agenten wisten niet of het om een echt vuurwapen ging en namen geen risico. Ze richtten hun pistool op hem bij de aanhouding.

Cellencomplex

Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen uit ‘s-Gravenpolder. In zijn tas zaten een mes en een nepvuurwapen. Het laatste was van afstand niet van echt te onderscheiden, zegt de politie. Hij is naar een politiecellencomplex gebracht en verhoord. 

Dolk

Daarna is hij vrijgelaten met de afspraak dat hij zich meldt als het nodig is voor het onderzoek. In een woning werden later een gasdrukpistool met patronen, een dolk en kogels in beslag genomen.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief