De beoogde kavel ligt aan de Smokkelhoekweg.
De beoogde kavel ligt aan de Smokkelhoekweg. Foto: Eugène de Kok

Kavel achter De Caisson mogelijke locatie voor voorziening arbeidsmigranten

Door: Eugene de Kok Algemeen

KAPELLE - De Jager Detachering wil aan de Smokkelhoekweg in Kapelle een voorziening bouwen voor 150 arbeidsmigranten.

Als de gemeenteraad ‘ja’ zegt op de vraag van het bedrijf uit Rilland start de gemeente de procedure, die tot volgend jaar augustus kan duren.

Daarna zou De Jager Detachering kunnen beginnen met de bouw van drie units voor elk 50 arbeidsmigranten. De kavel die de detacheerder op het oog heeft ligt schuin achter de caisson, deels op een vlek die in 2011 door de gemeente is aangewezen als mogelijke locatie voor een grootschalige voorziening voor werknemers uit het buitenland. “Waar je het ook doet, er zijn altijd mensen die er niet gelukkig van worden”, zegt wethouder Evert Damen. “Maar feit is dat we economisch afhankelijk zijn van arbeidsmigranten.”

Buitenland

Volgens hem werken er tientallen mensen uit het buitenland op de Smokkelhoek. Het is één van de redenen waarom De Jager Detachering wil bouwen bij het bedrijventerrein. “Ze komen overal vandaan, van Domburg tot en met Roosendaal. Sommigen moeten na hun dienst nog uren wachten tot ze terug kunnen naar hun woning. Dat is niet wenselijk.”

Woning

Op het terrein aan de Smokkelhoekweg staat een woning. De Jager Detachering heeft al met de eigenaar gesproken. Als de plannen doorgaan moet dat de woning voor de beheerder worden. In een later stadium, verder in de procedure, wil de gemeente afspraken maken met het bedrijf over wat wel en niet kan op het terrein. Een voorbeeld is Rilland, zegt Damen. “Daar was veel commotie toen de voorziening werd geopend, maar het gaat daar al jaren goed.”

De gemeenteraad spreekt 30 oktober over het plan. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief