De 53 deelnemende kinderen samen met de gebroeders Dennis en Gerard de Nooijer inclusief begeleiding. FOTO F. VAN PAGEE
De 53 deelnemende kinderen samen met de gebroeders Dennis en Gerard de Nooijer inclusief begeleiding. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Jeugd geniet van ZLM Fun & Voetbaldag in Yerseke

Sport en vereniging

YERSEKE - Afgelopen woensdag 17 oktober, midden in de herfstvakantie genoten 53 kinderen uit de regio intens van een Fun & Voetbal-dag gehouden bij voetbalvereniging Yerseke.

De gebroeders Dennis en Gérard de Nooijer al jaren actief door geheel Zeeland, de oud-profvoetballers ook zeker nog geliefd door de manier waarop zij zich inzetten voor de provincie. Voorheen een 3-daagse, waar zij nu kiezen voor één dag op meerdere locaties. Uit verschillende hoeken gaven ouders hun kinderen op, het werd een zonovergoten dag met een temperatuur zó rond de 25 graden. Karl Vergouwen hoofdtrainer van Wemeldinge ook van de partij in de begeleiding naast Dennis de Nooijer met de nodige stafleden die de kinderen alleen maar lieten 'glimlachen' tijdens een dag 'sporten en bewegen'.

Met als rode draad door het evenement de sport 'Voetbal' in de verschillende oefeningen, onder andere een penaltyserie in competitieverband, technische oefenstof, verschillende partijvormen tot aan 'gaten schieten' toe. Laatstgenoemde een gewild onderdeel, je kan punten scoren via een doek gemonteerd aan het doel waarin gaten zijn aangebracht. Scoren door één van de gaten betekende een gratis ijsje, lukte dat niet kregen ze er wellicht ook één. De vrijwilligers van de plaatselijke club zorgden tijdens de pauzes voor 'gezond eten en drinken', een appel voor het pakken, broodmaaltijd, drinken te over. Als laatste werden er enkele prijzen uitgereikt aan de winnaars van de penalty-serie, en kregen alle deelnemers het wel bekende diploma met het tenue als herinnering. Zowel de tweeling 'de Nooijer' als de club Yerseke zelf spraken nadat de kinderen huiswaarts waren over een geslaagde dag, voor herhaling vatbaar. Kinderen uit de regio van verschillende dorpen samen laten sporten en bewegen, met de juiste begeleiding legt banden tussen de jeugd. Er ontstaat respect voor elkaar, niet onbelangrijk in de samenleving. Als promotor van het regiovoetbal in de gemeentes Reimerswaal & Kapelle legden we deze dag vast, met alle plezier en de complimenten naar iedereen die zijn of haar steentje bijdroeg. Dit zodat de achterban, familie en vrienden hun trotsen konden zien glimlachen tijden deze dag, wellicht in de huiskamers de dag nog een keer voorbij tussen de gesprekken een (groot)ouder en (klein)kind.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief