Rillandia JO11-1 poseert samen met Wemeldinge JO11-3 voor aanvang van hun speciale wedstrijd.
Rillandia JO11-1 poseert samen met Wemeldinge JO11-3 voor aanvang van hun speciale wedstrijd. Foto: F. van Pagee

Jeugdwestrijd van de week tussen Reimerwaal en Kapelle

Sport en vereniging

RILLAND - Zaterdag 27 oktober trad Wemeldinge JO11-3 aan tegen Rillandia JO11-1 in het Reimerswaalse dorp. Beide teams kenden elkaar van eerdere ontmoetingen, ondanks de laatste positie van de bezoekers vaak een evenwichtig wedstrijdbeeld. Alleen het weer zat voor het eerst niet mee, na een lange zomer daalde de temperatuur naar circa 6 graden met ook nog eens aanhoudende regen en de gure wind.

De spelertjes mopperden nauwelijks en er ontstond wederom een prima wedstrijd, Wemeldinge genoot de eerste helft een fors aantal kansen waar Rillandia het moest doen met spaarzame tegenstoten. Tegen de verhouding in realiseerden zij de openingstreffer, waar Rillandia-keeper Joey Hommel deze steeds weerhield voor de bezoekers. Fawas Alhussein met de uithaal en de 1-0 een feit. Wemeldinge trok zich weinig aan van de tegentreffer en bleef de aanval zoeken. Niet veel later counterde Rillandia zich naar een 2-0 voorsprong via Vin van Haaften, de bal in de uiterste hoek geplaatst na de versnelling. Een geplatteerde ruststand, of misschien beter gezegd 'Rillandia ging effectief om met de kansen, waar Wemeldinge hierin faalde'.

Wemeldinge vergeet zichzelf te belonen

Na de limonade tijdens de onderbreking genoten de Rillanders wel het betere spel, ook met vele kansen die zorgden voor een ruime overwinning. Wemeldinge dat gek genoeg niet opgaf, maar het bij hun ontbrak in de afronding. Dat laatste had Rillandia geen moeite mee, vooral Fawas onderscheidde zich hierin. Met twee prachtige schoten liftte hij zijn team naar een 4-0 tussenstand, na drie treffers mocht hij even plaatsnemen op de wisselbank.

Eretreffer meer dan verdiend

Vin van Haaften tekende op zijn beurt voor de 5-0, waarna toch de spreekwoordelijke 'eretreffer' volgde voor Wemeldinge. Deze op naam van Guus Vermeulen met een laag schot in de hoek, 5-1. Vervolgens liep de score nog op door doelpunten in respectievelijke volgorde van Doruk Dogan, Timo Koopmans en Owen Traas. Een 8-1 overwinning voor het Reimerswaalse jeugdige team, waarin de Kapelse tegenstander eigenlijk niet veel onder deed maar zijn meerdere moest erkennen in met name de afronding en een mindere tweede helft. In beide teams ook meisjes vertegenwoordigd, ze deden zichtbaar niet onder voor de jongens. In de strafschoppenserie daarentegen wel de gewenste afronding voor de bezoekers, in deze gebruikelijke afsluiting ontliepen de teams elkaar nauwelijks. Mede door een goede begeleiding achter beide teams, genoten alle aanwezigen zichtbaar van een aantrekkelijke jeugdwedstrijd.

Selectie Rillandia JO11-1: Spelers: Kristan Mentzel, Doruk Dogan, Nona Weststrate, Timo Koopmans, Owen Traas, Joey Hommel, Mike Hoogstrate, Vin van Haaften, Dieder Oome en Fawas Alhussein. Begeleiding: Arjan Koopmans en Niek Weststrate.

Selectie Wemeldinge JO11-3: Spelers: Demi Holmes, Fedde Greven, Dylan de Prieelle, Sem Dekker, Peet de Vos, Emy Goetheer, Bram Dominicus, Robbe Jansen en Guus Vermeulen. Begeleiding: Evelina Goetheer en Jeroen Janse.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief