Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal nodigt Kruiningse kinderen uit voor een gezamenlijk ontbijt.
Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal nodigt Kruiningse kinderen uit voor een gezamenlijk ontbijt. (Foto: Britta Janssen)

Leerlingen ontbijten op school en met burgemeester

KAPELLE/KRUININGEN - In deze week van het Nationaal Schoolontbijt eten donderdag en vrijdag ook veel Kapelse en Reimerswaalse kinderen met hun klasgenoten én met de burgemeester.


Het Nationaal Schoolontbijt vindt jaarlijks plaats om een gezonde start van de dag te promoten. Want niet ieder kind heeft volgens de organisatie een boterham in zijn buik als hij ‘s morgens op school arriveert.

Burgemeestersontbijt

Om het goede voorbeeld te geven ontbijten burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal en haar Kapelse collega Huub Hieltjes samen met kinderen. Dit Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van de campagneweek en vindt in zo’n 275 gemeenten plaats.

Gemeentehuis

Van Egmond heeft leerlingen van de Dr. A. Comrieschool uit Kruiningen uitgenodigd om vrijdag in het gemeentehuis in Kruiningen met haar te ontbijten. Ook wethouder Kees Verburg schuift aan.
Hieltjes bezoekt voor het ontbijt twee scholen: donderdag obs Wemeldinge in Wemeldinge en vrijdag De Linge in Biezelinge.

De Kapelse scholen Eben-Haëzer en Juliana van Stolberg krijgen tijdens het ontbijt vrijdagmorgen de wethouders Jon Herselman en Annebeth Evertz op bezoek. Zij eten samen en praten met elkaar over gezond eten.

Kinderpostzegels

Ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2900 basisscholen ontbijten gezamenlijk in de week van het Nationale Schoolontbijt. Bij het Burgemeestersontbijt betalen burgemeesters een symbolisch bedrag voor hun ontbijt. Die donaties gaan naar een jaarlijks wisselend doel. Dit keer is dat stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en stichting Kinderpostzegels zien dat een feestje pas geslaagd is als niemand buiten de boot valt. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief