Het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen.
Het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen.

Plan voor vreugdevuur in Krabbendijke

Door: Britta Janssen Algemeen

KRABBENDIJKE - In Krabbendijke vindt tijdens de jaarwisseling wellicht een vreugdevuur plaats. Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal heeft een aanvraag hiervoor ontvangen uit het dorp. “Ik ga met de initiatiefnemer in gesprek of we het vreugdevuur mogelijk kunnen maken”, laat Van Egmond dinsdag weten.

Vreugdevuren zijn alleen toegestaan als de gemeente Reimerswaal hiervoor een evenementenvergunning heeft afgegeven. Voor de afgelopen jaarwisseling waren er ook plannen in Krabbendijke om een vreugdevuur te stoken, maar die zijn uiteindelijk niet doorgegaan.

Opruimen

Burgemeester Van Egmond kan nog niet zeggen of de gemeente de vorige week ingediende aanvraag honoreert. Hiervoor bekijkt Van Egmond of het vreugdevuur binnen de regels, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, georganiseerd kan worden. Zo moeten minimaal twee volwassenen continu toezicht houden en is de vergunninghouder verantwoordelijk voor het opruimen van het vreugdevuur. “De jaarwisseling moet een feest zijn voor iedereen”, aldus de burgemeester.

Melding

Vorige week verliep de officiële termijn om een vreugdevuur aan te vragen. Er zijn geen andere plannen ingediend. Voor het aansteken van een vuurkorf of olietonnen hoeven feestvierders geen vergunning aan te vragen. Hiervoor volstaat een melding aan de gemeente.

Zondag

Burgemeester Van Egmond heeft fijne herinneringen aan de afgelopen jaarwisseling in Reimerswaal, de eerste als burgemeester van deze gemeente. “Ik ben blij dat het goed verlopen is”, vertelde ze eerder. “Ik realiseer me wel dat het op zondag viel en dit een aparte dag was. We doen er alles aan om het ook dit jaar een feest voor iedereen te maken.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief