Chris-Jan Jansen blokkeert met een uiterste inspanning een voorzet van een DBGC-speler. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE
Chris-Jan Jansen blokkeert met een uiterste inspanning een voorzet van een DBGC-speler. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE Foto: Jonique van Koeveringe

Terug naar huis met de kat(er) in de zak…

Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Ondanks de intocht van Sinterklaas waren de meeste supporters van Krabbendijke op tijd aanwezig voor de wedstrijd tussen DBGC en Krabbendijke. Een aantal seizoenen terug was Krabbendijke de absolute underdog tegen deze tegenstander. Krabbendijke zal er dan ook alles aan doen om deze keer de 3 punten mee huis te nemen.

 

De eerste kansen zijn voor de thuisploeg. Het veld speelde hierin en rol want diverse spelers kunnen niet blijven staan waardoor er mogelijkheden ontstaan aan beide kanten.
Krabbendijke is het eerst trefzeker. En crosspass vanaf rechts en een glijpartijtje voor Yannick Lugthart zorgt ervoor dat Elco Jansen de bal met zijn rechtervoet geplaatst in de verre hoek kan schieten. Keeper Roy Nieuwland kan de bal niet uit het doel houden.

Dan zet DBGC aan. De thuisploeg wordt sterker ondanks de vroege tegendoel. Met onder andere Thijs Tromp en Jeroen Sep is de thuisploeg erg gevaarlijk in de omschakeling en in aanvallend opzicht. Toch is Krabbendijke ook nog gevaarlijk. Een schot van Jeroen Sent op randje 16 gaat maar net naast. Het kan alleen niet lang zo door blijven gaan. 25 minuten spelen vindt Wilko Pulleman met een goede pass Thijs Tromp die wel erg van zijn vrijheid geniet en kalm binnenschiet. Een verdiende gelijkmaker en even later is het Jeroen Sep die met een knap schot keeper Lorenzo Hoekman weet te passeren.

DBGC staat voor en Krabbendijke kan alleen maar tegenhouden. Van een middenveld is nauwelijks sprake en de vrije mannen van DBGC worden goed gevonden. Toch wordt het op slag van rust gelijk. Na een corner van Krabbendijke is het Rico de Putter die de bal in de kluts kan binnen tikken. 2-2, maar dit is niet de ruststand! Onnauwkeurigheid bij het wegwerken van de bal zorgt ervoor dat Jeroen Sep zijn tweede van de wedstrijd kan maken.

De rust heeft Krabbendijke goed gedaan. Het is alerter en nauwkeuriger in het druk zetten en rondspelen van de bal. Na een uur komt het dan ook verdiend gelijk. Rico de Putter legt de bal pasklaar op het hoofd van Stephan de Leeuw die hoog boven zijn tegenstander kan en mag inkoppen. Voor de achtste keer deze wedstrijd ligt de bal op de middenstip. Krabbendijke wordt sterker en wil voor die overwinning gaan. Maar DBGC komt weer op voorsprong. Wilko Pulleman schiet de bal in tweede pogingen langs de doelman van Krabbendijke. Het leek wat weg te hebben van hinderen in het vijfmetergebied maar uiteindelijk wordt het doelpunt toch goedgekeurd…

Krabbendijke moet weer in de achtervolging! Na de vroege voorsprong is Krabbendijke niet verder dan twee keer langszij gekomen. Krabbendijke zet nog een paar keer goed aan maar keeper Roy Nieuwland houdt zijn ploeg knap staande en bezorgt ze zo de 3 punten.

Krabbendijke keert met lege handen terug naar huis en moet zich concentreren op de kraker tegen Terneuzense Boys thuis. Met opgestroopte mouwen graag!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief