Een hoogspanningsmast in de mist.
Een hoogspanningsmast in de mist. Foto: Bennie Krajenbrink

Tennet opent informatiecentrum in Kruiningen

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Netbeheerder Tennet opent donderdag 29 november in Kruiningen een informatiecentrum voor het publiek. Hier krijgen bezoekers informatie over de aanleg van de hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland.

Het informatiecentrum opent in het voormalige stationsgebouw van Kruiningen aan de Stationsweg. Het is vanaf december elke dinsdag, woensdag en donderdag open van 13.00 tot 17.00 uur.

Windparken

‘De nieuwe hoogspanningsverbinding is belangrijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit in Zeeland, maar ook om de duurzame energie van de nieuwe windparken voor de kust van Walcheren te transporteren’, laat Tennet weten.

Essentieel

De netbeheerder is op zoek naar een nieuwe aannemer voor de realisatie van de zogenaamde wintrack-masten voor de hoogspanningsverbinding. Tennet zegde in oktober het contract met bouwbedrijf Heijmans en het Duitse Europoles voor het ontwerp en de bouw van de hoogspanningsmasten tussen Borssele en Rilland op. Daarmee is de planning van de bouw van de hoogspanningsverbinding nog onduidelijk. Wel zeker is dat de oorspronkelijke planning voor de oplevering in 2020 niet meer haalbaar is.

‘Om de bouwfase goed te laten verlopen is het contact met de mensen in de omgeving essentieel’, meldt Tennet over de opening van het informatiecentrum. ‘We willen alle betrokkenen en geïnteresseerden op de hoogte houden van de voortgang van het project. In het informatiecentrum kan iedereen terecht voor informatie en om vragen te stellen en eventuele zorgen te uiten.’

Maquette

Het informatiecentrum ligt midden in het projectgebied en kijkt uit op zowel de huidige hoogspanningsverbinding als het tracé voor de toekomstige verbinding. Een maquette, filmmateriaal en interactieve kaart geven bezoekers een beeld van de komende werkzaamheden. ‘De Virtual Reality-experience geeft een inkijk in de wereld achter het stopcontact, van de windmolen tot het gebruik van je waterkoker.’

Kijk voor meer informatie over het project op www.zuid-west380kv.nl of de Facebookpagina.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief