Foto: Marieke Lodder

Vertrouwde kerstpraise in Theater de Mythe van vernieuwd ICU

GOES - Wie nog een kaartje wil voor de kerstpraise van In Christ United (ICU) moet snel zijn. Het gaat hard met de toegangsbewijzen voor de twee gratis optredens op vrijdag 21 en zaterdag 22 december in Theater de Mythe in Goes. Thema dit jaar is ‘Jesus, son of man’.


Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven hebben zich al tientallen mensen aangemeld voor de kerstpraise van ICU, een praise- en worshipband met acht leden uit de hele provincie. Met hun muziek willen ze naar eigen zeggen ‘Gods liefde in de spotlights zetten’. De concerten in de decembermaand zijn inmiddels een traditie voor veel gelovigen. ICU begon bescheiden, maar in een paar jaar heeft ze het zien uitgroeien tot een evenement van formaat.

Positief

Dit jaar staat de band twee keer in Theater de Mythe in Goes. “Het gaat heel snel met de kaarten”, stelt zangeres Olga Paauwe uit Kapelle tevreden vast. “We zien elk jaar veel bekende gezichten, maar ook veel nieuwe mensen. Ik denk dat ze echt zegen ervaren. We krijgen achteraf veel positieve reacties. Sommige bezoekers zeggen dat ze de muziek bemoedigend vonden, anderen hebben het over het echte kerstgevoel en weer andere putten er gewoon hoop uit.”

Over het thema van dit jaar ‘Jesus, son of man’ wil Paauwe niet te veel verklappen, alleen dat de muzikanten door middel van bijbelteksten en nummers bezoekers meenemen in het verhaal over de komst van Jezus.

Drummer

Waar de band voorheen in de zomer al bijna klaar was is ze nu pas in oktober begonnen. ICU heeft een roerig halfjaar achter de rug. Een zangeres en de drummer besloten de band te verlaten. De Goese Joëlle Blankenstijn is de nieuwe zangeres en Pascal Vermeulen uit Tholen zit achter het slagwerk. “We hebben wel nagedacht of de kerstpraise moest doorgaan, maar we wilden het toch doen. Sinds de zomer zijn we volle kracht vooruit gegaan.” 

Extra optreden

Vanwege de wisselingen heeft de band besloten niet net als vorig jaar een derde optreden in Middelburg te geven. “We hebben amper de tijd gehad om adem te halen. We willen ons richten op deze optredens. Daarna kijken we verder.” Paauwe houdt de mogelijkheid op een extra optreden op zaterdagmiddag wel open als het hard gaat.

Iedereen kan een kaartje reserveren via www.inchristunited.nl/kp18. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Diverse vacatures

Bruinisse

Bezorger kranten en/of folders

Wemeldinge

Diverse vacatures

Goes en Middelburg

Helpdeskmedewerker

Ellemeet

Verkoper

Westkapelle

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief