De Kapelse Dag zorgt voor drukte in het dorp. ARCHIEFFOTO HANS COLIJN
De Kapelse Dag zorgt voor drukte in het dorp. ARCHIEFFOTO HANS COLIJN (Foto: Hans Colijn)

'Strenger optreden tegen wildplassen op Kapelse Dag'

KAPELLE - Bij de volgende Kapelse Dag, in augustus 2019, wordt er strenger gehandhaafd op wildplassen. Dat meldt waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle naar aanleiding van de evaluatie van de laatste editie met de politie en brandweer.


Het algemene beeld van de Kapelse Dag 2018 is volgens Hieltjes dat er veel mensen zijn samen gekomen en hebben genoten. Naar aanleiding van klachten en meldingen zijn er wel verbeterpunten naar voren gekomen, aldus de waarnemend burgemeester. "We hebben meldingen ontvangen over wildplassers 's nachts rondom de Hervormde kerk", vertelt Hieltjes. "Dat kan gewoon niet. Volgend jaar gaan we hiertegen actiever optreden."

Gejonast

Hieltjes maakte afgelopen augustus de Kapelse Dag, die inmiddels is uitgegroeid tot activiteiten op donderdag, vrijdag en zaterdag, voor het eerst mee. "Ik vind de Kapelse Dag een mooi feest, met een belangrijke waarde voor de gemeente. Er komen veel mensen op af en er is voor iedereen wat te doen, zoals muziekoptredens voor jong en oud."

De waarnemend burgemeester loopt graag hard en besloot meteen mee te doen aan de hardloopwedstrijd op de vrijdagavond van de Kapelse Dag. "Het was leuk om aangemoedigd te worden door inwoners van de gemeente, ook mensen die ik niet ken." De volgende dag maakt hij onder meer het ringrijden van dichtbij mee. "Daarna ben ik gejonast, haha."

Sfeer

Als waarnemend burgemeester is het niet waarschijnlijk dat Hieltjes nog een Kapelse Dag meemaakt met de ambtsketen om zijn schouders. Wel zou het zomaar kunnen dat hij er nog eens voor naar Kapelle terugkomt. "De Kapelse Dag zorgt drie dagen voor een goede sfeer. Het evenement heeft wel een plekje in mijn hart gekregen." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief