Martha en Gerard Dronkers-Huissen genieten nog steeds van de kleine dingen. FOTO KIM SINKE
Martha en Gerard Dronkers-Huissen genieten nog steeds van de kleine dingen. FOTO KIM SINKE (Foto: Kim Sinke)

Echtpaar Dronkers uit Yerseke is zestig jaar getrouwd

YERSEKE - Echtpaar Dronkers-Huissen is er maar wat trots op dat zij maandag (3 december) zestig jaar getrouwd zijn. Vijfenzestig jaar geleden leerden ze elkaar kennen in Krabbendijke en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Gerard (83) en Martha (81) zijn goed bij de tijd en genieten nog iedere dag samen van het leven.


Het begon allemaal in Krabbendijke, waar Martha in die tijd woonde. Gerard ging vanuit Yerseke met een groepje jongens op de fiets naar Krabbendijke. “De meisjes uit Yerseke hadden we al vaak genoeg gezien, dus zochten we het verderop”, vertelt Gerard met een grijns op zijn gezicht. “We liepen een beetje heen en weer tussen de cafetaria en Dorpsstraat. Op een dag ging ik met de gedachte van huis dat ik Martha zou gaan aanspreken, want ik had haar al een paar keer gezien en ik wilde graag in contact komen met haar.”

Kus

De twee weten zich nog heel goed de eerste kus te herinneren. Beiden moeten erom lachen als ze eraan terug denken. “De eerste zoen was bij de deuren van de Hervormde kerk. Bij de ingang van de kerk was het een beetje donker, dus dat plaatsje zochten we op”, biecht Martha lachend op.

Bouwen

Op hun trouwdag was het overdag prachtig weer, maar ‘s nachts ontzettend mistig. Er was dus niemand die stond te springen om het kersverse paar naar huis te brengen toen het feest rond 2.30 uur, na heel veel voordrachtjes, klaar was. Samen met de chauffeur tuurden ze tijdens de autorit mee door een deken van mist en kwamen veilig thuis.
Gerard heeft altijd in de bouw gewerkt en bouwde hun eerste huis grotendeels zelf. Er staan heel wat huizen in Yerseke waaraan hij samen met zijn broer, met wie hij een onderneming had, gewerkt heeft.

Kinderen

Het echtpaar heeft drie kinderen, acht kleinkinderen en het elfde achterkleinkind is op komst. “Ik ben zo dankbaar dat ik dit allemaal mag meemaken”, zegt Martha. “Vorig jaar ben ik heel ziek geweest en dat ik nu de geboorte van het elfde achterkleinkind mag meemaken, is heel bijzonder. We genieten iedere dag van de kleine dingen in het leven.”
Toen de kinderen nog klein waren ging het stel ieder weekend naar Dishoek. Daar hadden ze een stacaravan, dus in de weekeinden en vakanties was het voor de kinderen plezier maken op de camping. Later heeft het echtpaar reizen gemaakt naar onder andere Israël en Noorwegen toen de kinderen de deur uit waren.

Zestig jaar lijkt lang, maar het echtpaar denkt daar anders over. “De jaren zijn voorbij gevlogen.”

BIJDRAGE KIM SINKEMeest gelezen

Meest geliked

Zesde Franse Slag Mars in Kapelle 2 16/5
Oosterscheldemuseum krijgt pc cadeau 20/5
Yerseke krijgt glasvezelnetwerk 16/5
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief