Foto: AV'56

AV'56 haalt alles uit de kast voor Kanjerloop

GOES - AV'56 organiseert vrijdag 14 december de Kanjerloop, een loop voor het goede doel. De opbrengst is bestemd voor Café des Artistes, een initiatief dat kankerpatiëntjes steunt.


Het evenement is opgezet voor een ernstig zieke jeugdlid van AV’56: Jade de Lange.

Bij het 10-jarige meisje uit Goes is eind 2017 kanker geconstateerd. Ze heeft daardoor een zwaar jaar achter de rug. Ze moest dit najaar onder meer stamceltransplantatie ondergaan, een zware behandeling waar ze wel goed op reageert. “Als een kanjer. Daarom heet de sportavond de Kanjerloop”, zegt de organisatie.

Kunstatelier

Het geld gaat naar Café des Artistes, een rijdend kunstatelier waarvan Jade veel steun heeft ondervonden tijdens haar talloze opnamen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Cafe des Artistes gaat in alle klinieken langs bij kankerpatiëntjes en maakt dan een-op-een kunstwerkjes met ze.

De Kanjerloop begint volgende week vrijdag om 18.30 uur op de atletiekbaan op sportpark Het Schenge. De pupillen beginnen. Om 19.30 starten de wedstrijden voor de overige deelnemers. Er zijn zowel individuele afstanden als estafettes. Iedereen mag meedoen.

Cakejes

Naast het sportieve gedeelte staan er stands met cakejes en polsbandjes, zijn er verlotingen en draait een DJ muziek.

Inschrijven voor de Kanjerloop kan via www.atletiek.nu/wedstrijd/main/25120. Het goede doel steunen kan tevens via het rekeningnummer NL96 RABO 0333 3991 61 t.n.v. Goese atletiekvereniging AV’56.

Uurloop

Naar aanleiding van de Kanjerloop ontstaan meer initiatieven. Zo wil Jan Roose van Jaro-crossen op zondag 23 december een uurloop organiseren in Goes-Zuid. Voor elke ronde die deelnemers lopen gaat er één euro naar de Kanjerloop. “Het wordt geen echte wedstrijd, maar een ouderwetse prestatieloop zonder startnummer, zonder uitslag en zonder prijzen”, zegt Roose.

De start is om 13.30 uur. De ronden in het park naast de Eikenlaan zijn één kilometer lang. Deelname is gratis. Aanmelden kan via jacroose@hetnet.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief