De N673 tussen Kruiningen en Yerseke is een drukke route.
De N673 tussen Kruiningen en Yerseke is een drukke route. (Foto: Britta Janssen)

Provincie wil snelheid op Zanddijk en Molendijk inperken

YERSEKE - De provincie Zeeland wil de maximumsnelheid op de Zanddijk en Molendijk, de drukke route tussen Kruiningen en Yerseke (N673), verlagen naar zestig kilometer per uur. Omdat er inspraak mogelijk is op dit verkeersbesluit, kan de provincie deze maatregel op zijn vroegst dit voorjaar invoeren.


Op een deel van de N673 mag het verkeer al maximaal zestig kilometer per uur rijden. Op de rest van de Zanddijk en Molendijk is tachtig kilometer per uur de maximumsnelheid.

Verkeersveiligheid

Met het verder inperken van de maximumsnelheid, vanaf de rotonde bij bedrijventerrein Nishoek tot aan de bebouwde kom van Yerseke, verbetert volgens de provincie de verkeersveiligheid en komt ze tegemoet aan de wens van belanghebbenden.

Smal

“In overleg met de politie bepalen we welke inrichting van de weg nodig is om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich aan de snelheid houden”, laat een provinciewoordvoerder dinsdag weten. “Weggebruikers moeten zien dat ze op een smalle dijk rijden, zodat ze hun snelheid aanpassen.” De provincie overweegt verkeersplateaus aan te leggen, bijvoorbeeld bij de fietsoversteek bij de Grintweg.

Voorjaar

Voordat Zeeland de snelheid kan verlagen, moet er een verkeersbesluit worden genomen. Hierop is inspraak van belanghebbenden mogelijk. Als er groen licht is, zouden de verkeersplateaus in het voorjaar kunnen worden aangelegd.

Onderzoek

De provincie onderzoekt samen met de gemeente Reimerswaal en belanghebbenden de beste oplossing voor de verkeersproblemen rondom Yerseke. Er is aandacht voor de aansluiting met en doorstroming op de snelweg A58, ontsluiting van bedrijventerreinen bij Yerseke en Kruiningen, het veiliger maken van de spoorwegovergang en de mogelijkheden voor cofinanciering voor de uitvoering van het meerjarenproject.

Oproep

In november is de opzet van de studie besproken met een klankbordgroep, aldus Zeeland. “De aanwezigen drongen er bij de provincie op aan om vooruitlopend op de studie de maximumsnelheid te verlagen naar zestig kilometer per uur op het traject Zanddijk-Molendijk. Aan die oproep geven we nu gehoor. Ook de gemeente is voorstander van een zestigkilometerzone.”

Tijdelijk

Het verlagen van de maximumsnelheid is een tijdelijke maatregel, benadrukt de provincie. Zeeland en Reimerswaal willen ook de bereikbaarheid van Yerseke en de bedrijventerreinen verbeteren. “Een zestigkilometerzone is hiervoor geen oplossing.” De provincie verwacht het onderzoek naar mogelijke tracévarianten voor een totaaloplossing voor de ontsluiting van Yerseke dit voorjaar te presenteren.Meest gelezen

Meest geliked

Zesde Franse Slag Mars in Kapelle 2 16/5
Oosterscheldemuseum krijgt pc cadeau 20/5
Yerseke krijgt glasvezelnetwerk 16/5
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief