Cas de Waard (vv Kapelle) in duel met Pierre Borgo (vv Krabbendijke) uit de twee verschillende gemeentes. FOTO F. VAN PAGEE
Cas de Waard (vv Kapelle) in duel met Pierre Borgo (vv Krabbendijke) uit de twee verschillende gemeentes. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Reimerswaalse en Kapelse clubs sluiten 2018 teleurstellend af

Sport en vereniging

REIMERSWAAL/KAPELLE - Op zaterdag 15 december stond de 12e en laatste speelronde op het programma van het jaar 2018. Deze kan in de boeken als 'teleurstellend' met alleen maar nederlagen.

Zowel de zes Reimerswaalse als de twee Kapelse hoofdmachten verloren hun wedstrijd voor de winterstop. Of dit ooit eerder voorkwam is maar de vraag, de laatste seizoen in elk geval niet. Een aantal clubs speelden dan wel tegen een hogerstaand team op de ranglijst, Kapelle en Krabbendijke kwamen uit tegen een lager geklasseerde.

Reimerswaalse hoofdmachten

YERSEKE verloor weliswaar uit bij koploper Terneuzense Boys met een gehavende selectie, de 2-0 eindstand zeker geen reden tot paniek. Dit gezien hun 19 behaalde punten met de 5e positie op de ranglijst in de 2e klasse E, het vlaggenschip op koers met als eerste doelstelling handhaving in de 2e klas

KRABBENDIJKE daarent.egen had misschien wel toe kunnen slaan tegen het lager genoteerde Tholense Boys, een blessuregolf voor de Tholense club met ook nog eens een lage positie op de ranglijst. Het tegenovergestelde gebeurde, Tholense Boys versloeg verrassend Krabbendijke met 4-0 op sportpark 'De Bent' waardoor Krabbendijke zakt naar plaats 8 met de onderste regionen op de hielen.

KRUININGEN moest zijn meerdere erkennen op 'De Kruse Mat' in 's-Heer Arendskerke, een doelpuntrijke wedstrijd eindigde in 3-7. Hierdoor zakt Kruiningen naar de 13e en voorlaatste positie. Met nog 14 speelrondes te gaan de zaak om voldoende punten te behalen om degradatie te voorkomen.

SC WAARDE kreeg met 0-4 op hun broek van Vrederust op sportpark 'Keizershoofd'. Voor hun een 7e positie met nog wel kansen te doen stijgen na de winterstop, dat zal hun doelstelling zijn voor na de winterstop.

HANSWEERTSE BOYS verloor op sportpark 'Zijpe' van S.K.N.W.K. met 0-2, overigens met nog 22 minuten te spelen werd het duel gestaakt. In de verwachting ligt dat deze wedstrijd niet zal uitgespeeld worden en dus een nederlaag voor hun.

RILLANDIA scoorde weliswaar 4 doelpunten tegen Fc Den westhoek, allen gemaakt door Arjan Koopmans. Het incasseerde maar liefst 7 tegentreffers waardoor ook zij een verliespartij konden bijschrijven. De 8e positie in een leerjaar doordat vele jongelingen ervaren spelers vervingen.

Kapelse hoofdmachten

KAPPELE kan zijn draai maar niet vinden in de 3e klasse A, wisselvallende resultaten met te veel gelijke spelen. De aansluiting met de bovensten had gekund, maar Veere versloeg Kapelle in de slotfase op sportpark 'Het Groene Woud' met 2-3. De 8e positie teleurstellend gezien hun ledenaantal door 4 gelijke spelen, 4 overwinningen en 4 nederlagen.

WEMELDINGE ging eveneens in een thuiswedstrijd onderuit op sportpark 'Boenze Boogerd', een 2-4 nederlaag op M.Z.V.C. dewelke voor een 1e positie op de ranglijst oplevert voor Wemeldinge. Overigens bij deze club een hoge trainingsopkomst en geen hoge eisen in hun doelstelling als het gaat om promotie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief