Waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle.
Waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle.

Burgemeester Kapelle: 'Heb aandacht voor elkaar'

KAPELLE - In zijn nieuwjaarstoespraak riep de Kapelse waarnemend burgemeester Huub Hieltjes inwoners woensdagavond op aandacht voor elkaar te hebben en elkaar te helpen.


Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Kapelle zei Hieltjes dat de inwoners van de gemeente over het algemeen tevreden zijn. “93 procent van de inwoners voelt zich altijd of meestal veilig en 95 procent voelt zich thuis in de buurt", aldus de waarnemer. "Het is dan ook niet gek dat het aantal inwoners groeit.” Kapelle krijgt er niet alleen extra inwoners bij door geboortes. “Maar vooral doordat steeds meer mensen er bewust voor kiezen om in de gemeente te wonen.”

Betrokkenheid

Hieltjes zei ook blij te zijn met de hoge mate van betrokkenheid die de inwoners tonen. “Je kunt veel, maar niet alleen.” Als voorbeeld noemde hij het verhaal van fruitteler Kees Hamelink uit Wemeldinge. “Hij had het moeilijk met de verkoop van pruimen, omdat die door de droogte te klein waren. Met steun van zijn zus werd dit verhaal tot ver buiten Wemeldinge gehoord en vervolgens is de verkoop van zijn pruimen flink aangetrokken.”

Eenzaamheid

De burgemeester heeft ook veel waardering voor mensen die eenzamen opzoeken. Ook de kersverse kinderburgemeester van Kapelle, Hessel Kole, vroeg hiervoor aandacht. Hij mocht voor Hieltjes de bezoekers van de receptie toespreken. Bij zijn verkiezing als kinderburgemeester vorige maand zei Hessel al dat hij iets wil doen aan eenzaamheid. “Daarbij gaat het niet alleen om ouderen”, aldus Hieltjes, “maar bijvoorbeeld ook om alleenstaanden bij wie het sociale netwerk na een echtscheiding uiteen is gevallen.”

Betrokkenheid uit zich ook in het alert zijn op wat er gebeurt in de buurt. Hieltjes riep inwoners en ondernemers op vreemde zaken te melden. “Zo kon de politie een paar weken geleden in Wemeldinge een verdachte van drugshandel aanhouden.”

Arbeidsmigranten

Over het nieuwe jaar zei Hieltjes onder meer dat de gemeenteraad moet besluiten over de huisvesting van arbeidsmigranten. “Daarbij kunnen we verwachten dat er tegen elke locatie bezwaren worden ingebracht. Uiteindelijk moet de gemeenteraad echter een locatie kiezen, in het algemeen belang en het belang van de mensen die voor onze gemeenschap belangrijk werk verrichten.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief