De hennepkwekerij is gevonden onder het podium in dorpshuis De Meiboom.
De hennepkwekerij is gevonden onder het podium in dorpshuis De Meiboom. (Foto: 112 Midden-Zeeland)

Burgemeester wil dorpshuis Krabbendijke drie maanden sluiten

KRABBENDIJKE – Vanwege de vondst van een hennepkwekerij in dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke wil de Reimerswaalse burgemeester José van Egmond het pand drie maanden sluiten. Belanghebbenden, zoals de gebruikers van het dorpshuis, hebben een week de tijd om te reageren op dit voornemen.


Bij het aantreffen van een wietkwekerij in een woning of ander pand is een burgemeester gemachtigd het pand drie maanden te sluiten, om het uit het criminele circuit te halen.

Podium

Nadat de politie op 12 december onder het podium van het dorpshuis in Krabbendijke op een werkende hennepkwekerij was gestuit, heeft ze de burgemeester geadviseerd het pand te sluiten.

Zienswijze

Voordat de burgemeester een definitief besluit neemt over het al dan niet sluiten van het dorpshuis zijn de belanghebbenden maandag (7 januari) in de gelegenheid gesteld een zienswijze in te dienen. Ze hebben een week de tijd om te reageren op het voornemen van Van Egmond. Een definitief besluit verwacht zij over ruim een week te kunnen nemen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief