Gezellig samen dineren in het buurtrestaurant.
Gezellig samen dineren in het buurtrestaurant. Foto: Coby Weijers

Afgelast kerstdiner wordt geslaagd nieuwjaarsdiner in Krabbendijke

Door: Britta Janssen Algemeen

KRABBENDIJKE - Bij zorgorganisatie Ter Weel in Krabbendijke vond woensdagavond een nieuwjaarsdiner plaats. Het zorgcentrum zette zijn deuren open voor buurtrestaurant Resto Van Harte, nadat het kerstdiner half december in dorpshuis De Meiboom niet kon doorgaan door de vondst van een hennepkwekerij.

Op de ochtend van het kerstdiner, woensdag 12 december, ontdekte de politie een hennepkwekerij onder het podium van het dorpshuis. Daardoor kon het etentje voor zo'n zeventig ouderen op het laatste moment niet doorgaan. Er kwam een stroom aan reacties op gang van organisaties en bedrijven die hun hulp aanboden. Naast Ter Weel nodigde handelsbedrijf West Equipment Zeeuwen die alleen waren met kerst of minder te besteden hebben uit voor een gratis diner op Tweede Kerstdag.

Hartverwarmend

'Woensdag 12 december stonden we klaar om zeventig gasten een sfeervol kerstdiner te bieden met extra lekker eten, feestelijke kerstversiering en live muziek', liet manager Marcella de Vlieger van Resto Van Harte eerder weten. 'Het is heel jammer dat juist dit diner geen doorgang kon vinden. We zijn ontroerd door de hoeveelheid hartverwarmende reacties die we vanuit de gemeenschap ontvingen. Veel bedrijven en inwoners boden spontaan aan om mee te helpen als kok of stelden hun locatie ter beschikking.'



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief