Aanvoerder Danny Weber leidt met een penalty wederom Krabbendijke langs Bruse Boys. Foto: Jonique van Koeveringe

Weber scoort weer

KRABBENDIJKE - Krabbendijke en Bruse Boys komen elkaar voor de tweede keer dit seizoen tegen. Beide clubs draaien de laatste periode niet lekker. De club uit Bruinisse mist al een paar wedstrijden hun spitsen en komt dus moeilijk tot scoren. Krabbendijke heeft de punten ook hard nodig, want veel verder kunnen ze niet meer zakken in het rechterrijtje. De eerste wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door Krabbendijke dat toen op bezoek was in Bruinisse. Lukt het deze keer de ploeg van Marco Groeneveld wel om de punten mee te nemen?

Krabbendijke geeft duidelijk een ander beeld dan dat ze in voorgaande wedstrijden lieten zien. De spelers zitten dicht op de man, geven weinig ruimte weg en zijn bereid om te werken voor elkaar. Ook Bruse Boys heeft het aardig op orde; het zoekt en creëert kansen. Een 100% kans komt na een kwartier spelen voor Julian Nieuwland. Hij vertrekt alleen richting keeper Lorenzo Hoekman, speelt deze uit en kan zo binnenschieten. Dit laatste duurt net iets te lang, want Ilco Rijkse kan met uiterste krachtinspanning de bal nog uit het doel glijden.

De grootste kans van de eerste helft voor Krabbendijke komt voort uit een perfecte steekpass van Danny Weber op Rico de Putter. Hij schiet snoeihard op doel. Uitstekend gekeept door Julian Vane, die de bal klemvast heeft. Na een half uur spelen gaat Rick Jonker de laatste verdediger voorbij. Hij komt oog in oog met de doelman van Krabbendijke maar verkijkt zich op de tackle van Laurens van Gorsel. Precies op de bal, dus weg kans!

Vlak voor rust krijgen de bezoekers nog een grote kans op de voorsprong. Julian van Nieuwenhuize maakt een goede actie over rechts en legt vervolgens de bal pasklaar op het hoofd van Julian Nieuwland. De 100% kopkans gaat echter mis. Weer geen voorsprong…

Tweede helft
De tweede helft is nog maar net begonnen of Krabbendijke heeft al een penalty te pakken. Elco Jansen stuurt Rico de Putter weg met een dieptepass. Rico gaat op de keeper af, maar wordt in de 16 gevloerd wanneer hij de bal voorbij hem speelt. Danny Weber stuurt Julian de verkeerde kant op en scoort door het midden: 1-0. Bruse Boys doet er alles aan om de stand gelijk te maken. Met name Mats Willemse is regelmatig gevaarlijk en probeert de bal achter Lorenzo te schieten. Een vrije trap op 30 meter met de wind mee is zo heel gevaarlijk. Lorenzo redt!

De laatste 20 minuten krijgt Armin de Bat na een lange blessureperiode nog wat speelminuten voorin. Er komt meer ruimte voor Krabbendijke want Bruse Boys wil de gelijkmaker maken en speelt dus achterin met risico. Dit zorgt voor gevaarlijke momenten. Elco Jansen komt langs links zijn man goed voorbij, maar speelt de bal onzorgvuldig naar Armin de Bat. De laatste verdediger is de sta-in-de-weg.

Hoe hard Bruse Boys ook probeert, het lukt ze niet om de ploeg van Pim Bruins van de overwinning te houden. Krabbendijke pakt de 3 zo geliefde puntjes met beiden handen aan en schuift zo weer wat plaatsjes op, maar dat betekent eigenlijk niets. Het verschil met hekkensluiter Nieuwdorp is nog steeds maar 5 puntjes… Bruse Boys staat ook nog maar 1 puntje onder Krabbendijke! Het is een knotsgekke competitie die 2e klasse zaterdag.