Finus van Stee en Lianne Hartog genieten op de nieuwe duofiets.
Finus van Stee en Lianne Hartog genieten op de nieuwe duofiets. Foto: Coby Weijers

Blij met een nieuwe fiets

Door: Britta Janssen Algemeen

YERSEKE - Woonzorgcentrum Moerzicht in Yerseke heeft donderdag een duofiets gekregen van Stichting Ondersteuning Ouderenzorg Krabbendijke. Het cadeau is meteen goed ingewijd. De 92-jarige Finus van Stee maakte met Lianne Hartog van het project ‘Grijs, groen en gelukkig’ een proefrit. De aanwezigheid van een winterzonnetje maakte een jas overbodig.

Dankzij de duofiets kunnen cliënten van Moerzicht die niet meer zo mobiel zijn toch genieten van een tocht in de buitenlucht. ‘De duofiets is een grote aanwinst in het kader van het project Grijs, groen en gelukkig van Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie IVN, waarin Zorggroep Ter Weel de Zeeuwse koploper is’, laat Moerzicht, onderdeel van Ter Weel, weten. ‘Vaak hebben ouderen geen of slechts beperkte toegang tot de natuur, terwijl dit juist een belangrijke bron van geluk vormt én een positieve invloed heeft op de gezondheid.’ De duofiets maakt het mogelijk voor cliënten om, samen met een begeleider, naar buiten te gaan, de zon en wind op het gezicht te voelen en te genieten van een rit in de natuur.

Scootmobiel

Finus van Stee weet hoe fijn dat is. Hij ging er altijd op uit, weer of geen weer, met zijn scootmobiel. Maar nadat hij daarmee twee keer van de dijk was gereden, gaat hij niet meer alleen op stap, vertelde hij donderdag bij de feestelijke ingebruikname van de duofiets. Hij is dan ook erg blij met de nieuwe aanwinst.

Ride for the Roses

Op de duofiets wordt ook gereden tijdens de Ride for the Roses op zondag 15 september in en om Goes. Dit is het jaarlijkse fietsevenement voor alle leeftijden, waarbij geld wordt opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

Vrijwilligers

Wie het leuk vindt om cliënten mee te nemen voor een tripje met de duofiets, kan zich aanmelden als vrijwilliger. De fiets is voorzien van elektrische ondersteuning om het trappen te vergemakkelijken. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lia Traas van Ter Weel, via 06-21145810 of lia.traas@terweel.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief