De kinderen genieten in de vlindertuin.
De kinderen genieten in de vlindertuin. Foto: Picasa

Creatieve jeugd doet inspiratie op in vlindertuin

Door: Britta Janssen Algemeen

WEMELDINGE - De kunstclub Art 4 Kids in Wemeldinge heeft er een inspirerend uitje op zitten. De kinderen brachten een bezoek aan de Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme.

Na een lekkere lunch gingen de jongens en meiden snel de vlindertuin in om te kijken wat daar allemaal voor moois te zien is. Iedereen had zijn eigen voorkeur. 'Oh, kijk hier een aap! Kijk, een papegaai! En een hele grote schildpad!' Ook bijvoorbeeld wandelende takken en zelfs slangen hebben de kinderen gezien. Veel vlinders bleken nog in winterslaap. Op een enkele na lieten ze zich niet zien.

Geslaagd

Daarna ging de club naar de kinderjungle. Dat was ook een hele belevenis. De meeste kinderen werden kletsnat bij het spelen. Als afsluiting kregen ze wat lekkers en toen was het tijd om naar huis te gaan. De kinderen konden hun ouders mooie verhalen vertellen. “Het was zowel voor de kinderen als begeleiders een geslaagd uitstapje, dat mede mogelijk is gemaakt door een bijdrage van de provincie Zeeland”, vertelt Jozien Weststrate van Art 4 Kids. Wie weet komt de opgedane inspiratie wel tot uiting in de werkjes die de kinderen nog maken bij Art 4 Kids...



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief