Hansweert ligt vlak achter de dijk.
Hansweert ligt vlak achter de dijk. (Foto: Jan-Kees de Meester)

Informatieavond over dijkversterking in Hansweert

HANSWEERT - Waterschap Scheldestromen houdt maandag (11 maart) een informatieavond over de dijkversterking bij Hansweert.


De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. Alle belangstellenden zijn welkom.

Voorkeursalternatief

Tijdens de bijeenkomst presenteert het schap het concept voor het voorkeursalternatief voor de dijkversterking. Eerder deelde Scheldestromen al varianten voor de dijkversterkingsmogelijkheden aan belanghebbenden. 'De reacties van belanghebbenden zijn zoveel mogelijk verwerkt in het concept-voorkeursalternatief', laat het waterschap weten.

Bij de informatieavond vertellen waterschapppers de aanwezigen ook over de planning en het vervolg van het proces. Het programma duurt tot 21.00 uur. Naar verwachting stelt het waterschapsbestuur het voorkeursalternatief in april of mei vast.

Woningen

Er hoeven volgens Scheldestromen geen woningen te worden afgebroken voor het grootste dijkversterkingsproject in Zeeland tot nu toe. 5,2 kilometer dijk langs de Westerschelde gaat op de schop. Om aan de nieuwste veiligheidsnormen te voldoen wordt de dijk wordt tachtig centimeter hoger; 2,80 meter. Uiterlijk in 2023 moet het werk klaar zijn. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief