Een gezellig Resto Van Harte in Krabbendijke.
Een gezellig Resto Van Harte in Krabbendijke. (Foto: Coby Weijers)

Meer Resto Van Harte in Krabbendijke

KRUININGEN - Resto Van Harte krijgt extra subsidie voor meer diners in Krabbendijke. 


Sinds 2015 zijn er 'Resto-avonden' in Yerseke. Iedereen is welkom, en in het bijzonder eenzame mensen en minima. Resto Van Harte organiseert de diners in bijvoorbeeld buurthuizen, scholen en multifunctionele accommodaties. Zo wil ze buurtbewoners bij elkaar brengen en eenzame mensen een uitje bieden. De organisatie probeert de prijzen, bijvoorbeeld door de hulp van vrijwilligers, zo laag mogelijk te houden, zodat ook inwoners met een kleine beurs uit eten kunnen gaan. 

Meer

Omdat de diners in Yerseke goed bezocht worden, is er vorig jaar 'proefgedraaid' in Krabbendijke. Ook hier is er volgens de gemeente Reimerswaal veel belangstelling. Daarom verhoogt ze haar subsidie van bijna 12.500 euro in 2018 naar bijna 15.000 euro dit jaar. Met deze extra bijdrage kan Resto Van Harte vaker etentjes organiseren in Krabbendijke. Omdat de gemeente meer gasten verwacht dan vorig jaar, daalt volgens Reimerswaal de bijdrage per persoon. In 2018 waren er 980 deelnemers en dit jaar verwacht de gemeente er 1540, staat in een gemeentelijke nota.

Re-integratie

Reimerswaal wil bijdragen aan Resto Van Harte, omdat het meerdere doelen behaalt. Iedereen, ook uit omringende dorpen, is welkom. De gasten en vrijwilligers hebben verschillende leeftijden en achtergronden en komen uit de hele gemeente. Zo bevorderen de diners ontmoetingen. 'De Resto-avonden dragen bij aan burgerparticipatie en zelfredzaamheid', is in de nota te lezen. 'Ook bieden ze een veilige plek voor re-integratie, dagbesteding en begeleiding voor onder meer vrijwilligers met een bijstandsuitkering, Wajong-uitkering en werkzoekenden.

De diners, die meestal plaats bieden aan zeventig personen, voorzien volgens de gemeente in een behoefte. 'De Resto-avonden zijn meestal twee weken vooraf al volgeboekt.'
Klik hier voor meer informatie. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief