Foto: Picasa

Nieuwe stichting krijgt sleutels dorpshuis Schore

SCHORE - De Kapelse wethouder Annebeth Evertz overhandigt de nieuwe Stichting Dorpshuis Schore zaterdag officieel de sleutels van het dorpshuis.


In samenspraak met vele dorpsbewoners heeft de dorpsraad van Schore vorig jaar een dorpsvisie opgesteld. De rol van het dorpshuis voor de Schoorse gemeenschap maakt ook deel uit van dit plan. Naast een plek waar verenigingen hun activiteiten kunnen uitvoeren, is er behoefte aan een ´huiskamer’ voor het dorp.

Fundament

De Stichting Dorpshuis Schore is eind 2018 opgericht vanuit de dorpsraad. ‘In de stichting participeren alle Schoorse verenigingen en daarmee ligt er een degelijk fundament voor de toekomst van het dorpshuis’, aldus de gemeente Kapelle.

Huiskamer

Begin dit jaar hebben de nieuwe stichting en gemeente een gebruiks- en exploitatieovereenkomst ondertekend voor het dorpshuis. ‘In overleg met het stichtingsbestuur knapt de gemeente het gebouw op, zodat het dienst kan doen als huiskamer van Schore’, laat de gemeente weten.

Klusdag

Wethouder Evertz overhandigt de sleutels aan stichtingsvoorzitter Daan Visser tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Stichting Dorpshuis Schore houdt in het kader van NLdoet een klusdag in het dorpshuis, waarbij heel Schore de handen uit de mouwen kan steken. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Vakantiewerk

Kwadendamme

Diverse vacatures

Zierikzee

Diverse vacatures

Middelburg

Diverse vacatures

Regio Midden Zeeland

Diverse vacatures

Tholen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief