Elco Jansen in een verbeten duel met een speler van NSVV. FOTO: JONIQUE VAN KOEVERINGE Foto: Jonique van Koeveringe

KRABBENDIJKE - Na het goede resultaat tegen koploper Oostkapelle vorige week, staat Krabbendijke weer een topper te wachten. Vandaag thuis t

Krabbendijke begint ook deze wedstrijd weer sterk. Laat NSVV wat komen maar dan staat de verdedigende muur prima opgesteld. In de omschakeling wordt snel naar spitsen Rico, Elco en Bas gezocht die ook vaak gevonden worden. Toch is het NSVV dat als eerst gevaarlijk is. Lorenzo Pengel met een geplaatst schot in de rechterhoek laat naamgenoot Lorenzo Hoekman tot het uiterste gaan. Een waarschuwingsschot zullen we het maar noemen.

Wind
De wind maakt het de spelers niet makkelijk. Sterke windstoten zorgen ervoor dat de bal soms een kant opgaat die niet echt de bedoeling van de speler zal zijn geweest ? de bal laaghouden dus!
Dan zet Krabbendijke aan. De thuisploeg is verschillende keren razendsnel in de omschakeling. Kansen voor Rico de Putter, Bastiaan van Dijk en Danny Weber brengen Krabbendijke dichtbij het openingsdoelpunt. Dichtbij, want de bal gaat niet voorbij keeper Melvin Kruijthof die verschillende keren goed redding brengt. Zo’n 10 minuten voor rust is het NSVV dat op voorsprong komt. De eerste echte kans voor de bezoekers gaat er ook gelijk in. Koen Witsiers speelt zichzelf in een druk strafschopgebied knap vrij, houdt het overzicht, speelt Sjoerd Hofstede aan, die de bal beheerst in de hoek schuift.
Krabbendijke blijft druk zetten. Elco Jansen is heel dichtbij de gelijkmaker. Een prima aangesneden vrije trap van Ricardo Koole pasklaar op het hoofd van de spits. Prima redding van Melvin. De corner die daarop volgt is iets teveel van het goede. De bal komt bij broer Rens Jansen die overtuigend binnenschiet. 1-1 is de ruststand.

Tweede helft
Ook in de tweede helft is het Krabbendijke wat het spelletje maakt. Bastiaan van Dijk met een grote kans op de 2-1, maar weer is de doelman de sta-in-de-weg. Ook andere doelpogingen van o.a. Pierre Borgo en Ricardo Koole gaan er niet in.
Na 80 minuten spelen komt NSVV weer op voorsprong. Eerdere doelpuntenmaker Sjoerd Hofstede komt nu verdediger Ilco Rijkse voorbij en geeft hard en laag voor. Richard Bras komt goed inlopen en tikt bij de eerste paal de bal langs de doelman van Krabbendijke. Krabbendijke kijkt weer tegen een achterstand aan en kan het tij niet meer keren.
Ondanks de vele gecreëerde kansen lukt het Krabbendijke niet de punten te pakken. NSVV gaat met de volle winst terug naar Numansdorp. Krabbendijke moet zich opmaken voor de uitwedstrijd volgende week tegen Serooskerke. Dan staat er volgens de weersverwachtingen niet zoveel wind als vandaag gelukkig. En iedereen kan zien dat een knokkend team toch ver komt. Nu nog verzilveren. [l]